Признавам си това е най- яката торта, която някога съм яла, колкото и да не харесвам свекърва ми, факт сладкарка голяма е!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Признавам си това е най- яката торта, която някога съм яла, колкото и да не харесвам свекърва ми, факт сладкарка голяма е!
Признавам си това е най- яката торта, която някога съм яла, колкото и да не харесвам свекърва ми,...
33450
Признавам си това е най- яката торта, която някога съм яла, колкото и да не харесвам свекърва ми, факт сладкарка голяма е!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

С тази   торта “Милка” ще изненадате приятелите си, а те веднага ще Ви поискат рецептата.

Необходими продукти:

За блатовете:
● 4 яйца
● 4 супени лъжици захар
● 4 супени лъжици брашно
● 1 чаена лъжичка бакпулвер
● 3 супени лъжици какао
● 4 супени лъжици гореща вода

За крема:

● 670 милилитра мляко
● 70 грама картофено нишесте
● 2.5 супени лъжици захар
● 70 грама бял шоколад
● 170 грама масло (със стайна температура)
● 100 грама пудра захар

За шоколадовата глазура:
● 140 грама млечен шоколад (най-добре да се използва половината мляко и тъмен шоколад).
● 3 супени лъжици мляко
● 2.5 супени лъжици захар (по желание)
● 100 грама масло

 

Начин на приготвяне:

Разбийте яйцата със захарта до получаването на пухкава пяна (можете да разбиете белтъците отделно и след това да добавите жълтъците, захарта и яйцата). Смесете брашното с бакпулвера и какаото и постепенно прибавете към яйцата, като се разбърква внимателно с лъжица.

Добавете водата и разбъркайте отново.

Разделете тестото на две равни части и поставете във форма за печене с диаметър 20 сантиметра, като отдолу сте поставили хартия за печене. Пече се в продължение на 15 минути при температура от 180 градуса. След изпичане на тортата във формата, изчакайте около 10 минути, след което с нож внимателно отстранете хартията за печене от ръбовете на формата. Оставете да се охлади напълно.

Смесете 100 милилитра мляко със захар и нишесте. Останалата част от млякото (570 милилитра) поставете в тенджера, добавете натрошения бял шоколад и поставете на котлона, като разбърквате често. След това намалете котлона, добавете сместа с брашното и разбърквайте непрекъснато, докато сместа се сгъсти (с консистенцията на пудинг). Отстранете от огъня и оставете да се охлади (като периодично се разбърква). Разбийте маслото със захарта, постепенно добавете пудинга и пасирайте до получаване на хомогенна крем. Смесете всички продукти за глазурата и поставете купата на водна баня, за да се стопи и разбъркайте добре. Оставете да се охлади.

Поставете единия блат обратно във формата за торта, намажете половината от крема и поставете в хладилника. След това се изсипва половината от шоколада, покрива се с втория блат, намазва се с останалия крем, след което се изсипва останалата част от шоколада (ако е прекалено гъст, разтопете го в гореща вода). Готовата торта е необходимо да се охлади най-малко няколко часа. Реже се с нож, натопен в топла вода.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft