Прочутата рецепта с лучени кръгчета на Десислава

вход през zajenata.bg
За Жената
Звезди
Прочутата рецепта с лучени кръгчета на Десислава
16307
Прочутата рецепта с лучени кръгчета на Десислава

Ама да направиш от лучените кръгчета! Това заръчват приятелите на Десислава , когато ги покани на гости. “Те са лесни и много вкусни.

Една глава лук се нарязва на кръгове. На пара се задушават, за да омекнат. След това се нареждат в намазнена тавичка, отгоре се нарязва козе сирене и се запича до златисто”, разказва певицата.

От няколко месеца тя съчетава участията си из цяла България с журирането в “Гласът на България” и въпреки това намира време да готви 2-3 пъти в седмицата. Понякога двамата със сина ѝ Майки, който догодина ще е в седми клас, сами измислят рецепти с наличните продукти от хладилника. Той обича най-много ястията, в които има картофи. А Деси внимава с калоричните храни и набляга на салатите, пилето и рибата.

Преди години, когато ѝ предстояло да снима видеоклип или да позира за фотосесия, гладувала. Две, дори три седмици карала на фрешове, но сега е осъзнала колко вреден е този суров режим. Днес чаровната певица се старае да се храни често и по малко. Установила е, че малките порции по 4-5 пъти на ден ускоряват метаболизма. С такова хранене, с пиене на много вода и със спорт от 3 до 5 пъти в седмицата тя успява винаги да е в безупречна форма.

За закуска Десислава предпочита нещо по-леко. “Обикновено яйца със сиренце, ако съм на диета, ям само белтъците, или кисело мляко с овесени ядки. На обяд и на вечеря най-често ям салата, печени зеленчуци с риба или пиле, понякога и ориз”, разказва тя. От зеленчуците певицата не яде само аспержи, и то не защото не ги обича, а защото е алергична.

Вкъщи за менюто се грижи предимно тя. Половинката ѝ Светлозар не готви. А и двамата все още не живеят заедно. Двойка са от 3 г. Запознават се покрай неин клип, в който и той участва. ММА боецът живее в Русе, а Деси е в София с Майки. “Смятам, че отчасти е вярно, че любовта на мъжа минава през стомаха, но не изцяло. Определено е плюс за една жена да може да готви”, казва певицата.

Първия си опит тя направила още на 7 г. Родителите ѝ били на гости и Деси решила да ги изненада, като направи крем карамел. Но без карамела. А и не знаела, че млякото трябва да е прясно, в хладилника имало само кисело. Сложила му яйца и захар и го изпекла. “Направих всичко, както беше по рецепта. Като го извадих от фурната, изглеждаше много апетитно, имаше и коричка, но... На вкус беше доста странно. Честно казано, не ставаше за ядене”, смее се тя. Оттогава обаче други гафове в кухнята не е имала.

Дори рецептите на Антъни Бордейн ѝ се получават. Кулинарни книги не събира, но наскоро приятели от Словения ѝ подарили книга с традиционни техни специалитети.

Освен солени гозби, Деси умее да меси и печива. Преди месец, когато била в родния си Пловдив, ѝ се наложило да прати документ на своя приятелка в София. Намерила кутия за обувки, в която решила да го сложи, но като я отворила, ѝ се сторила доста празна. Затова я напълнила с домашни питки със семена и сирене и кекс с пълнозърнесто брашно и кафява захар. “Увих ги в салфетки и изпратих кутията. Тя ми звънна на петата минута, след като я отвори. Беше много изненадана и много ѝ бяха харесали и кексът, и питките. Смееше ми се по телефона, как може в 22,00 часа да “нагъва” тесто. Казах ѝ: “Тези неща са здравословни, тях може”, смее се Десислава.

Тя има голям опит и със сушито. Буквално голям, защото веднъж с озвучителя, с когото работи, завили огромно количество рулца. “Ние завиваме суши, нашите приятели ядат – не можехме да им смогнем. На нас ни се отяде от готвене и завиване часове наред, а те изядоха някакво огромно количество”, смее се Деси.

Обикновено по празници готви тя. Тази Коледа обаче ще прекара у̀ родителите на Светлозар. На Нова година няма да е със семейството, защото ще пее на открито в София на площад “Алексадър Батенберг”.

РЕЦЕПТАТА НА ДЕСИСЛАВА ЗА ЛУЧЕНИ КРЪГЧЕТА

Свински пържоли, гарнирани с ориз и маслини

ПРОДУКТИ

Свински вратни пържоли, 1-2 стръка праз, сол и черен пипер на вкус, ориз, маслини, гъби

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ

Начукваме вратните пържоли. Нарязваме на ситно праз. Нареждаме пържолите в някакъв съд, поръсваме ги с праз, сол и пипер и така ги оставяме в хладилника няколко часа. Като престоят, ги печем на скара. Стават мнооого вкусни.

Задушаваме в малко мазнина лук и морков, нарязани на ситно. Добавяме гъбите и маслините. В тавичка сме изсипали ориза с водата (1 към 3 обикновено, зависи от ориза).

Прибавяме зеленчуците, сол, черен пипер и магданоз и запичаме.

* Става чудесна гарнитура. Ако нямате ориз, още по-добре ще е една туршийка да отворите.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft