Вкусен десерт, който ще зарадва всеки сладкоежец. Ароматни канелени рулца, крехки и меки дори на втория и третия ден.
Предлагаме ви една от класическите рецепти за сладкиши, която става все по-популярна и у нас.
Пухкави канелени рулца с ванилов крем
Продукти:
- 700 г обикновено брашно (може и от лимец)
- 2 супени лъжици тръстикова захар
- 300 мл хладко прясно мляко
- 2 яйца
- 1/2 чаена лъжичка сол
- 2/3 кубче прясна мая
- 150 г масло, разтопено
Пълнеж:
- 150 г масло, разтопено
- 100 г тръстикова захар
- 2 супени лъжици смляна канела
- 1 супена лъжица какао на прах
Глазура:
- 1 опаковка. ванилов пудинг
- 300 мл прясно мляко
- 4 супени лъжици захар
- Няколко капки ванилов аромат
Приготвяне:
Приготвяме съставките така, че да са с еднаква температура.
Смесете съставките за тестото, за да се получи еластично, нелепнещо тесто. Оставете да втаса на топло място. Когато тестото започне бавно да излиза от купата, прехвърлете го върху дъска.
Оставете маслото да омекне напълно и разбъркайте с канелата, какаото и захарта.
Разточете тестото и го намажете с плънката.
Снимка: Pinterest
Навийте на руло и нарежете на кръгчета с диаметър 5 см .
Снимка: Pinterest
Поставете колелцата върху тава за печене, покрита с хартия за печене, и ги оставете да втасат за известно време.
Поставете колелцата в предварително загрятата фурна и след 20 минути те ще бъдат красиво изпечени.
Когато охлювите са изпечени, залейте ги с пудинг, приготвен от мляко, пудинг на прах и захар.
Снимка: Pinterest
Снимка: Pinterest
Накрая можем да поръсим с пудра захар.
Снимка: Pinterest
Пожелаваме ви добър апетит! :-)
Снимка: Pinterest