Едва ли има по-лесен сладкиш, който даже дете може да направи, а на всичкото отгоре се получава нещо изключително вкусно и кремообразно, което може да поднесете и на най-капризните си гости! Представяме ви уникално вкусния Сладкиш Двоен шоколад :
Сладкиш Двоен шоколад
Необходими съставки:
- 3 яйца
- 2 супени лъжици захар
- 3 супени лъжици брашно
- 3 супени лъжици олио
- 3 супени лъжици брашно от рожков
- 2 супени лъжици какао
- 1 ванилова захар
- ½ бакпулвер
Приготвяне:
Разбийте белтъците със захарта до твърда сняг, след което постепенно добавете жълтъците един по един, като бъркате непрекъснато. Накрая добавете олиото и разбъркайте.
Смесете сухите съставки в отделна купа, след което постепенно ги добавете към яйчената смес с лъжица и разбъркайте леко с лъжица, за да се смесят.
Изсипете получената смес в намазнена и поръсена с брашно средно голяма тава за печене и печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса, за около 10-15 минути или докато кората се изпече (проверете с клечка за зъби).
За крема:
- 2 пакетчета ванилов пудинг
- 700 мл сладкарска сметана
- 1 желатин, по желание за по-твърд крем
- 100 г шоколад по желание
Приготвяне:
Сварете пудинга според инструкциите на пакетчето, но добавете по-малко мляко, ако искате кремът да е по-гъст.
Оставете настрана, разбийте 700 мл сладка сметана за разбиване. Когато пудингът се охлади напълно, го смесете с разбитата сметана. За по-голяма твърдост можете да добавите 1 лъжичка фикс за сметана или желатин към крема, но аз рядко го използвам.
За да подсилите вкуса, нарежете ситно 100 г шоколад, ако желаете. Разпределете готовия крем върху охладената кора.
За глазурата:
Разтопете 100 г шоколад с малко олио и течна сметана на водна баня, след което разпределете равномерно върху тортата.
Снимка: YouTube
За украса използвах карамелени бонбони и настърган шоколад.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube