Разбиваш, изсипваш и заливаш с шоколад - всеки може да я направи, а е божествена на вкус!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Разбиваш, изсипваш и заливаш с шоколад - всеки може да я направи, а е божествена на вкус!
Разбиваш, изсипваш и заливаш с шоколад - всеки може да я направи, а е божествена на вкус!
2420
Източник: За Жената
Разбиваш, изсипваш и заливаш с шоколад - всеки може да я направи, а е божествена на вкус!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Едва ли има по-лесен сладкиш, който даже дете може да направи, а на всичкото отгоре се получава нещо изключително вкусно и кремообразно, което може да поднесете и на най-капризните си гости! Представяме ви уникално вкусния Сладкиш Двоен шоколад :

Сладкиш Двоен шоколад

Необходими съставки:

  • 3 яйца
  • 2 супени лъжици захар
  • 3 супени лъжици брашно
  • 3 супени лъжици олио
  • 3 супени лъжици брашно от рожков
  • 2 супени лъжици какао
  • 1 ванилова захар
  • ½ бакпулвер

Приготвяне:

Разбийте белтъците със захарта до твърда сняг, след което постепенно добавете жълтъците един по един, като бъркате непрекъснато. Накрая добавете олиото и разбъркайте.

Смесете сухите съставки в отделна купа, след което постепенно ги добавете към яйчената смес с лъжица и разбъркайте леко с лъжица, за да се смесят.

Изсипете получената смес в намазнена и поръсена с брашно средно голяма тава за печене и печете в предварително загрята фурна на 180-200 градуса, за около 10-15 минути или докато кората се изпече (проверете с клечка за зъби).

За крема:

  • 2 пакетчета ванилов пудинг
  • 700 мл сладкарска сметана
  • 1 желатин, по желание за по-твърд  крем
  • 100 г шоколад по желание

Приготвяне:

Сварете пудинга според инструкциите на пакетчето, но добавете по-малко мляко, ако искате кремът да е по-гъст.

Също така, добавете захар на ваш вкус.

Оставете настрана, разбийте 700 мл сладка сметана за разбиване. Когато пудингът се охлади напълно, го смесете с разбитата сметана. За по-голяма твърдост можете да добавите 1 лъжичка фикс за сметана или желатин към крема, но аз рядко го използвам.

За да подсилите вкуса, нарежете ситно 100 г шоколад, ако желаете. Разпределете готовия крем върху охладената кора.

За глазурата:

Разтопете 100 г шоколад с малко олио и течна сметана на водна баня, след което разпределете равномерно върху тортата.

заливане с глазура

Снимка: YouTube

За украса използвах карамелени бонбони и настърган шоколад.

сладкиш двоен шоколад

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

двойно шоколадов сладкиш

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft