Ако търсите правилния крем, с който да украсите кремообразната си торта или коледните си сладкиши, току-що го намерихте! Той е фантастично кремообразен, не се разтича и се държи прекрасно... отличен за декориране.
Как да си направим Перфектния ванилов крем ?
Перфектният ванилов крем
Нуждаем се от:
- 250 мл вода
- 4 супени лъжици обикновено брашно
- 4 супени лъжици ванилов пудинг
- 2 яйчни жълтъка
- 250 г масло
- 10 мл ром
- 1 чаена лъжичка какао
Процедура:
Разбийте жълтъците, брашното и пудинга в студената вода.
Разбъркайте всичко добре и сварете като пудинг.
Оставете да заври, като бъркате непрекъснато, и оставете настрана, като разбърквате от време на време.
Оставете да се охлади добре.
Преди пудингът да изстине, разбийте 250 г масло (+захар, колкото желаете) до получаване на пяна, добавете охладената смес за пудинг, 1 чаена лъжичка какао, 10 мл ром и разбийте добре.
Всички съставки трябва да са на стайна температура.
Този крем не се пресича, съхранява се добре и има страхотен вкус.
Не използвам захар, но можете да добавите 50-150 г пудра захар, или както сте свикнали.
Може би този крем ще помогне както на начинаещи, така и на опитни готвачи.

Снимка: Pinterest
Пожелаваме ви добър апетит! :-)














