Свинското става мозък, като го приготвя така - буквално се разпада от кокала! Месото е крехко и меко като локум:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Свинското става мозък, като го приготвя така - буквално се разпада от кокала! Месото е крехко и меко като локум:
Свинското става мозък, като го приготвя така - буквално се разпада от кокала! Месото е крехко и...
145370
Свинското става мозък, като го приготвя така - буквално се разпада от кокала! Месото е крехко и меко като локум:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Що се отнася до приготвянето на месо, процесът не е много труден, тъй като месото обикновено само се овкусява и се пече на скара. Няма много задължения около него, тъй като се приготвя "само". Въпреки това на някои меса им е необходимо повече време за приготвяне и това време всъщност включва печенето, което пак не ви задържа в кухнята.

Въпреки че процесът на печене или пържене на месо изглежда прост, винаги трябва да се придържате към определени правила, така че месото да излезе сочно и меко отвътре и хрупкаво отвън. Между сочното и сухото месо има тънка граница, така че ако го пържите дори само няколко минути повече от предвиденото, месото веднага се дехидратира и губи сочността си.

За да приготвите свински врат, трябва да знаете, че печенето на 1 кг свински врат отнема около 1 час. И така, ако месото, което трябва да изпечете, тежи 3,5 кг, тогава го печете толкова часа, колкото тежи, т.е. 3,5 часа. По-долу прочетете как да приготвите най-сочното свинско, което се топи в устата като локум.

крехко и сочно свинско

Най-сочното свинско на фурна

Продукти: 

3,5 кг свински врат

1-2 супени лъжици сол

1 супена лъжица зеленчукова подправка (Вегета или подобна)

2-3 супени лъжици свинска мас

200 мл вода

1,5 кг картофи или по желание

Приготвяне: 

Поставете свинския врат върху дървена дъска и го подсушете добре с хартия, ако е мокър. Посолете и овкусете месото от всички страни с ръце, като потупвате добре.

суров свински врат

Сложете 1 чаена лъжичка сол от едната страна и малко по-малко от другата страна и отстрани. Направете същото и със зеленчуковата подправка, от която трябва да сложите по-малко, за да не ви се получи солено месото.

Намажете обилно дълбока тава със свинска мас - около 1 с.л. Сложете месото в тавата и го залейте отстрани със 100 мл вода, а отгоре го намажете обилно с още една супена лъжица свинска мас.

чугунен съд за печене

вода за готвене

месо със свинска мас

Покрийте с подходящ капак и печете 1 час на 220°C (ако нямате капак, тогава сложете слой хартия за печене и отгоре още 2-3 слоя алуминиево фолио). След 1 час обърнете месото от другата страна, проверете колко вода има и добавете още 100 мл, покрийте и продължете да печете още 1 час на 180°C.

крехко свинско печено

След изминалото време месото се обръща отново, ако е необходимо се долива още малко вода и се пече още 1 час на 170°C. След като минат 3 часа, махнете капака и допечете още 20 минути на 200-220°C, за да хване приятен цвят и коричка. Извадете и покрийте с фолио.

Измийте добре картофите под течаща вода и ги нарежете на ситно (като за пържени картофи или по-дебело). Овкусете ги и ги запечете в мазнината, останала в тавата от месото.

Печете ги около 30 минути на 220°C, като ги проверявате от време на време. Картофите трябва да станат хрупкави и не забравяйте да ги овкусите по ваш вкус. 

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft