Лесни рецепти за свинско с ориз

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Ризото със свинско и зеленчуци
95874

Ризото със свинско и зеленчуци

орз и - 300 г свинско месо - 200 г от бут, масло - 90 г, зеленчуци - 300 г нарязани и сварени моркови, грах и др. по желание, лук - 150 г, къри - 1 ч.л.бульон - 1 кубче зеленчуков (или сос Уорчестър)черен пипер, сол
 

яйца - 2 - 3 броя за 1 омлет,  краставици , домати , маруля , зеленчуци - стерилизирани, по избор

Сипете изплакнатия ориз във вряща подсолена вода и го варете до омекване. След това го отцедете в гевгир. Нарежете лука на колелца, месото на малки кубченца и ги изпържете за около 15 минути в половината масло.

Добавете останалото масло и ½ от ориза, черен пипер, сол, къри, полейте с разтворения в малко гореща вода бульон или само сос Уорчестър. Задушете на тих огън до омекване на месото.

Добавете зеленчуците и останалия ориз, добре разбъркайте. Щом оризът и месото са готови, прехвърлете в голяма чиния. Украсете с изпържения омлет, нарязан на ивички, нарязан домат и поднесете с гарнитура от маруля, краставци и стерилизирани зеленчуци.  

1 2 3 4
5
6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft