Салата с топли пилешки филенца

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Салати
Салата с топли пилешки филенца
Салата с топли пилешки филенца
admin
Добавена от: admin
26796
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

2 цели пилешки гърди, без кожа и кост
3 с.л. брашно
1/2 ч.л. сол
1/8 ч.л. бял пипер
1/4 ч.ч. масло
2 ч.ч. зелена салата/пресен спанак
2 ч.ч. червена маруля
16 чери доматчета
1 авокадо, нарязано на кубчета
1/2 ч.ч. зехтин
1/4 ч.ч. ябълков оцет
1/3 ч.ч. захар
1/2 ч.л. синапено семе (горчица на прах)
1/4 ч.л. сол
по желание - натрошено козе сирене
 

В буркан смесете зехтина, оцета, захарта, горчицата и солта. Разклатете добре и оставете дресинга в хладилник за поне 1 час. Леко начукайте пилешките гърди, така че да се изтънят до около 0,5 см. След това ги нарежете на тънки ивици. Смесете брашното, солта и пипера в голям закопчаващ се плик. Сложете вътре филенцата и разтърсете добре, така че месото да се покрие добре със сместа. Задушете изтупаните от излишното брашно филенца в зехтин за около 10 - 14 минути, или докато са готови, като ги обръщате от време на време. Оставете ги да се отцедят от мазнината върху хартиени салфетки. Накъсайте салатите на хапки и ги смесете в салатена купа. Прибавете нарязаните на половинки чери доматчета и нарязаното авокадо. Добавете и филенцата и объркайте добре, за да се смесят продуктите. Извадете дресинга от хладилника и залейте с него цялата салата. Объркайте я и поднесете с натрошено козе сирене (по желание).

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft