Само 2 лъжици слагам в каймата и кюфтенцата стават божествени - крехки, сочни и кадифено нежни. Рецепта-трепач!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Само 2 лъжици слагам в каймата и кюфтенцата стават божествени - крехки, сочни и кадифено нежни. Рецепта-трепач!
Само 2 лъжици слагам в каймата и кюфтенцата стават божествени - крехки, сочни и кадифено нежни....
8907
Източник: blitz.bg
Само 2 лъжици слагам в каймата и кюфтенцата стават божествени - крехки, сочни и кадифено нежни. Рецепта-трепач!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако сте от хората, които предпочитат да си купят готови кюфтета (сурови и овкусени, или пък готово изпържени) от магазина, то време е да спрете с това престъпление към храната! Друго си е човек сам да си замеси каймата, да добави подправки, лук и още няколко магийки, за да се получи онзи вкус, който е на светлинни години от купешкия!

И за да сме още по-убедителни в написаното, днес ви предлагаме да опитате тази чудна рецепта за домашни кюфтета , която ще очарова всички любители на каймата. Ето как кюфтенцата ще станат наистина сочни, нежни и крехки - трябва само да добавите няколко неща към традиционното смляно месо:

Домашни пържени кюфтета

Продукти:

500 гр.смляно свинско и говеждо месо  

2 суп.

лъжици заквасена сметана 

3 суп. лъжици хлебни трохи

1 глава лук

сол и черен пипер на вкус

1 яйце

домашни кюфтета

Приготвяне: 

Нарежете лука на дребно.

В купа смесете сметаната с хлебните трохи. Оставете да постоят около 7 минути. 

Към тях добавете каймата, лука, яйцето, солта и черния пипер. Омесете всичко много добре и сложете в хладилника за 10-ина минути. 

От каймата оформете кюфтенца. След това може да ги оваляте в галета. 

Пържете до златисто на среден огън. 

Добър апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft