Лесни рецепти за постите

вход през zajenata.bg
178913

Сарми от лапад и ориз

листа от лапад 30 бр.
ориз 150 гр.
гъби 100 гр.
моркови 1 бр.
пресен лук 3 стръка
джоджен 1/ 2 връзка
сол
черен пипер
олио

Измитите листа се попарват за 1 - 2 минути и се оставят да изстинат.
Ситно нарязаният лук се задушава в олио заедно с настъргания морков и ситно нарязаните гъби. Добавя се оризът и леко се запържва, докато стане стъклен. После се долива една ч. ч. вода и се вари, докато оризът поеме течността. Малко преди плънката да се свали от огъня, се добавят подправките.
От листата се завиват сарми и се редят в тенджера. Затискат се с чиния, заливат се с вода и се варят на слаб огън около половин час.

1 2
3
4 5 6 7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft