Свежа торта със сметана и какао без печене
        
        
        
                    11 Март 2021
                
                2414
                            какво четем
                    Приготвяне:
                        
                        30 мин
                    
                    
                        Готвене:
                        
                        60 мин
                    
                                                                                    
                        Общо: 90 мин
                    
                    
                            Хранителна стойност:
                             500 kcal
                        
                    Съставки:
Тесто:
Яйца - 4 бр.
- Захар - 90 г (3-4 супени лъжици)
 - Ванилова захар - 10 г
 - Прясно мляко / кисело мляко - 200 г
 - Масло - 60 г
 - Брашно - 140 г
 - Какао на прах - 30 г (2 супени лъжици)
 - Сода - 1 ч.л. равна
 
Крем:
- Мляко - 500 мл
 - Яйца - 2 бр.
 - Захар 45-70 г (2-3 супени лъжици)
 - Ванилова захар - 10 г
 - Брашно - 2 супени лъжици. с връх (50 г)
 - Масло - 60 г
 - Шоколад - 100 г (какъвто и да е)
 
Начин на готвене:
Крем
- В тиган разбийте 2 яйца, добавете захар, ванилова захар, брашно и малко мляко от общото. Разбъркайте до гладка смес. Налейте млякото и оставете да заври и се сгъсти на слаб огън. Покрийте със стреч фолио и охладете.
 
Блатове.
- Разбийте яйцата със захар и ванилия, добавете мляко и разтопено масло. Разбъркайте, като добавите сухите съставки.
 - Изсипете 2 черпака от сместа в тиган, намазан с масло (диаметър 21-23 см), запържете под капак на средна температура 70-80 секунди от едната страна и 10-20 секунди от другата страна без капак. Така пригответе 7 блата.
 - Наредете в подходящ съд.
 - Разтопете шоколада, добавете към маслото при стайна температура, разбийте за около 1 минута, след това добавете охладения крем, постепенно.
 
Сглобете тортата.
- Използвайте нещо, което имате под ръка, за да изрежете неравните ръбове на блатовете, ако е нужно. Намажете с крем блатовете (3-4 супени лъжици сметана за 1 блат). Намажете отгоре и отстрани тортата и с крем. Направете трохички от остатъците и поръсете отгоре и отстрани на тортата. Оставете в хладилник за 1-2 часа.
 
Редактор: Ясен Чаушев
                
                
            Новини
                            Новини
                                                                                                Мода
                            Мода
                                                                                                Звезди
                            Звезди
                                                                                                Начин на живот
                            Начин на живот
                                                                                                Диети
                            Диети
                                                                                                Красота
                            Красота
                                                                                                                                още
                                    Любов
                                    
                                    Любов
                                                                                                                                                                        Здраве
                                    
                                    Здраве
                                                                                                                                                                        Родители
                                    
                                    Родители
                                                                        Коментари
                
                                            
                                        




                                        
                                        
                                        
                                        







