Свекърва ми разряза 2 пластмасови шишета и ги напълни… накрая всички си облизаха пръстите

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Свекърва ми разряза 2 пластмасови шишета и ги напълни… накрая всички си облизаха пръстите
Свекърва ми разряза 2 пластмасови шишета и ги напълни… накрая всички си облизаха пръстите
148132
Свекърва ми разряза 2 пластмасови шишета и ги напълни… накрая всички си облизаха пръстите
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Не можете да си представите живота си без вкусни десерти. Те могат да разведрят и най-скучният, или лош ден.

Това е цяла  кулинарно изкуство  .

 

Днес ще ви кажем, как да приготвите най-известния десерт в света - тирамису . Ще ви разкрием някои тайни, за да ви помогнем да спестите много време и пари, например, чрез приготвяне на най-деликатния  аналог на сирене маскарпоне . Само си представете, как се топи в устата ви ...

 

Как се прави тирамису у дома

СЪСТАВКИ

 

  • 250 грама маскарпоне
  • 50 грама захар
  • 250 мл сметана
  • 2 яйца
  • 6 бр. бишкоти (или други бисквити)
  • 200гр. консервирани или замразени череши (малини, ягоди)
  • 200 мл.
прясно сварено кафе
  • 500 г млечен шоколад
  •  

    ПОДГОТОВКА

     

    1. Ако цената на сиренето маскарпоне ви обърква, направете неговия аналог. Вземете 150-200 грама извара, 50 мл сметана, 2 яйца, 50 грама пудра захар. Първо отделно разбийте изварата, след това- жълтъците и половината пудра захар, а след това  втората половина на захарта на прах и накрая сметаната. След това всички съставки се смесват до получаване на кремаво хомогенна маса.
    2. Разделете жълтъците от белтъците и ги смесете с маскарпонето и захарта. Всичко се разбърква добре.
    3. Сега разбийте с пасатор белтъка и сметаната.
    4. Смесете двете получени маси и кремът е готов.
    5. Сега, да вземе две пластмасови бутилки, измийте ги добре и изрежете тясната си част/гърлата. 
    6. Сега съединете двете части на бъдещата форма, както на снимката.
    7. Попълнете формата с крем половината. Просто не го яжте, докато не сте го направили.
    8. Сега сложете плодове в средата.
    9. Потопете бишкотите в кафето и ги поставете върху плодовете.
    10. Поставете втората половина на крема. Добавете плодове по ръбовете. Отново поставете бишкоти, потопени в кафе.
    11. Сега сложете десерта за 3 часа в хладилника, така че добре да се напои и замръзне. После го извадете от формата. Направете го лесно, просто се разделете бутилките. Ето един трик!
    12. Разтопете шоколад на водна баня и полейте десерта.
    13. Украсете тирамисуто с плодове.
    14. Бон апети!
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft