Сипвам 3 продукта в бутилката, разбивам и става Чудо-сладолед! Супер кремообразен, БЕЗ яйца!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сипвам 3 продукта в бутилката, разбивам и става Чудо-сладолед! Супер кремообразен, БЕЗ яйца!
Сипвам 3 продукта в бутилката, разбивам и става Чудо-сладолед! Супер кремообразен, БЕЗ яйца!
3286
Източник: За Жената
Сипвам 3 продукта в бутилката, разбивам и става Чудо-сладолед! Супер кремообразен, БЕЗ яйца!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Насладете се на бърз и вкусен десерт, който не изисква машина за сладолед или яйца, а резултатът е кремообразен и освежаващ!

Инстантен сладолед в бутилка - новият интернет-хит, който набира все повече почитатели благодарение на социалните мрежи. Лесен, бърз, икономичен - ще го правите повече от веднъж!

Интересното е, че сладоледът се приготвя директно в бутилката, идеален за горещи дни или внезапно желание за нещо сладко.

Ето какво ви е необходимо:

Инстантен сладолед в бутилка

Продукти:

  •  1 чаена лъжичка разтворимо кафе
  • 1 супена лъжица вода
  • 250 мл сладкарска сметана
  • 30 г захар (по желание, може да се замени с мед, кленов сироп или фурми)

Приготвяне:

1.

В малка купа разтворете 1 чаена лъжичка разтворимо кафе с 1 супена лъжица вода, докато се получи хомогенна смес.

инстантно кафе

Снимка: YouTube

2. Вземете пластмасова или стъклена бутилка с плътно затваряща се капачка.

3. Добавете 250 мл сладкарска сметана в бутилката.

сметана в бутилката

Снимка: YouTube

4. Добавете 30 г захар или заместител по ваш избор.

5. Изсипете разтворената кафеена смес в бутилката.

смес в бутилка

Снимка: YouTube

6. Затворете плътно бутилката и разклатете енергично за около 1-2 минути, за да се смесят съставките.

затваряне бутилка

Снимка: YouTube

бутилка със сладолед

Снимка: YouTube

7. Поставете бутилката във фризера за 30 минути.

сладолед в бутилка приготвяне

Снимка: YouTube

8. След 30 минути проверете сладоледа. Ако не се чува звук на течност, когато я разклатите, сладоледът е готов за сервиране.

9. Преди сервиране оставете сладоледа на стайна температура за 10-15 минути, за да може да развие кремообразната си текстура.

сладолед от бутилка

Снимка: YouTube

инстантен сладолед

Снимка: YouTube

Забележка:

Ако използвате друг вид кафе, уверете се, че е фино смляно, за да избегнете груба текстура.

Сладоледът може да престои във фризера по-дълго, но го оставете да омекне за кратко преди консумация.

крем сладолед

Снимка: YouTube

За вариант на растителна основа използвайте гъста растителна сметана за готвене, като например овесена сметана, за оптимална текстура.

Да ви е сладко!

чудо сладолед

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft