Скоро започва сезона им, не пропускайте шанса си

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Скоро започва сезона им, не пропускайте шанса си
38705
Скоро започва сезона им, не пропускайте шанса си

Сухите шишарки са много красиви, а ползите идват от младите, които все още не са цъфнали. Скоро те започват да се появяват, така че не пропускайте шанса си!

Предимства на младите шишарки

Младите шишарки от бор и смърч са богати на смолисти вещества, етерични масла, танини и флавоноиди. Те съдържат витамини, както и различни макро- и микроелементи.

конфитюр от млади шишарки

С лечебна цел използвайте зелени шишарки с диаметър по-малък от 4 см, които още не са се отворили

конфитюр от конуси

Кога да събирате млади шишарки

Всичко зависи от вашия регион и капризите на времето. По принцип те се събират от 15 май до 25 юни 

конфитюр от конуси

Сладко от шишарки

конфитюр от шишарки

Какво ще ви трябва?

  • Шишарки- 1 кг
  • Захар - 1 кг
  • Вода 2,5 литра

Как да си приготвите

  • Вземете подходящ съд за варене на сладкото, налейте водата и изчакайте тя да заври на среден огън. Когато това стане, добавете захарта и нека се разтвори като разбърквате с лъжица или дървена шпатула.

След това изсипете в получения сироп шишарките и варете в продължение на 5 минути, след като сместа кипне. Котлонът трябва да е слаб, а накрая изключете напълно. Сиропът и шишарките е необходимо да изстинат изцяло, покрийте с марля/тензух. Повторете процедурата три пъти. Напълнете още топлите стерилизирани бурканчета с шишарки, използвайки дървена лъжица и допълнете с горещия сироп, в който са се варили. Затворете бурканчетата, обърнете ги и оставете сладкото да изстине за 24 часа и тогава приберете на определеното място за съхранение.

  • При кашляне или бронхит, вземете 1 супена лъжица 3 пъти на ден 10 минути преди хранене. За профилактика можете да намажете на филия хляб и да го сложите във вечерния чай или горещо мляко.
  • конфитюр

    Зелените шишарки са способни да отстранят камъни от бъбреците и жлъчката. Съберете много малки конуси, измийте ги, почистете от отпадъци и ги прехвърлете в тенджера. Напълнете с вода, за да покриете леко плода и варете до кипване

    Охладете бульона и изцедете, пийте по една трета от чашата три пъти дневно след хранене в продължение на 3 седмици .

    С тези прости инструменти можете да повишите имунитета си, да увеличите хемоглобина и да подобрите цялостното състояние на тялото. 

    Споделете тази статия с приятелите си!

    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft