Сладкиш ВСИЧКО ПО ДВЕ - задължително изяждаш поне ДВЕ парчета! Пухкав, сочен и невероятен на вкус:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Сладкиш ВСИЧКО ПО ДВЕ - задължително изяждаш поне ДВЕ парчета! Пухкав, сочен и невероятен на вкус:
Сладкиш ВСИЧКО ПО ДВЕ - задължително изяждаш поне ДВЕ парчета! Пухкав, сочен и невероятен на вкус:
1109
Източник: За Жената
Сладкиш ВСИЧКО ПО ДВЕ - задължително изяждаш поне ДВЕ парчета! Пухкав, сочен и невероятен на вкус:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Може да се приготви и в постен вариант, както е предложено от нашия скъп читател, от когото имаме рецептата, като вместо мляко се използва газиран портокалов сок, лимонада или газирана напитка на вкус, а вместо яйца - намачкан банан или морков (½ банан или 1 по-малък варен морков).

Тази рецепта е доказателство, че красивите неща не е задължително да са трудни за намиране.

Приготвя се много бързо и дори начинаещи в кухнята могат да направят този сладкиш. Съставките се смесват, ябълките се настъргват и се смесват със сместа, пекат се и след това се покриват с любимото ви сладко.

Ето какво ви е необходимо за фантастичния Сладкиш Всичко по две :

Сладкиш Всичко по две

Продукти: 

  • 2 яйца
  • 200 г захар
  • 200 мл олио
  • 200 мл прясно мляко
  • 200 г смлени орехи
  • 200 г грис
  • 200 г брашно
  • 2 настъргани ябълки (повече за сочност)
  • 1 бакпулвер
  • 1 ванилова захар
  • 50 г кайсиево сладко
  • 50 г нарязани орехи

Приготвяне:

В подходяща купа разбийте яйцата заедно със захарта и ваниловата захар, докато се образува пяна. Разбивайте, докато захарта се разтопи и яйцата се сгъстят в лека, кремообразна смес.

Докато непрекъснато разбивате с миксер, добавете олиото на тънка струя, а след това и млякото. Добавете смлените ядки, гриса и брашното, които сте смесили с бакпулвера, към сместа.

За тази рецепта е най-добре да използвате универсално брашно, но можете да използвате всяко брашно, което харесвате. Накрая добавете настърганите ябълки, разбъркайте и изсипете сместа в намазнена и набрашнена тава за печене (20x35 см).

Печете в предварително загрята фурна на 190 градуса до 35 минути (проверете с клечка за зъби, трябва да излезе суха).

сладкиш с орехи

Снимка: YouTube

Докато изпеченият сладкиш е още топъл, намажете го с кайсиево сладко (или всяко друго сладко по ваш избор) и поръсете с нарязани орехи.

орехов сладкиш

Снимка: YouTube

сладкиш с грис и орехи

Снимка: YouTube

Нарежете сладкиша на кубчета или блокчета и го подредете в чиния, която предварително сте поръсили с пудра захар и канела за аромат и вкус.

сладкиш всичко по две

Снимка: YouTube

Ако искате сладкишът да е по-сочен, тогава го залейте с малко сироп, предварително сварен и охладен (топъл сладкиш със студен сироп).

сладкиш с грис

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft