Следващия път, когато ви се намират точени кори, вместо баница пригответе ТОЗИ разкош - сочно и супер вкусно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Следващия път, когато ви се намират точени кори, вместо баница пригответе ТОЗИ разкош - сочно и супер вкусно:
Следващия път, когато ви се намират точени кори, вместо баница пригответе ТОЗИ разкош - сочно и...
2985
Източник: За Жената
Следващия път, когато ви се намират точени кори, вместо баница пригответе ТОЗИ разкош - сочно и супер вкусно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това Солено руло с кори за баница е идеален избор за бърза и вкусна закуска или предястие, което ще зарадва гостите ви.

С прости съставки и лесно приготвяне, тази рецепта предлага перфектната комбинация от кремообразна текстура и богат вкус, с възможност за персонализиране на пълнежа според вашите предпочитания. Ето какво ви е необходимо:

Солено руло с кори за баница

Необходими съставки:

  • 500 г кори за баница
  • 5 яйца
  • 300 мл кисело мляко
  • 150 мл газирана вода
  • 50 мл олио
  • 250 г извара или фино сирене
  • 3 супени лъжици заквасена сметана
  • 1 пакетче бакпулвер
  • щипка сол
  • сусамови семена (за поръсване)

Допълнителни съставки за плънката (по избор):

  • 100 г настъргана шунка или домашна лютеница

Приготвяне:

1.

В дълбока купа разбийте яйцата с щипка сол. Добавете киселото мляко, олиото, газираната вода и настърганото сирене. Разбъркайте добре съставките, за да се смесят.

След това добавете заквасената сметана и бакпулвера и разбъркайте отново, докато се получи хомогенна смес.

2. Вземете тава за печене и я покрийте с хартия за печене. Поставете върху нея едната кора за баница и я намажете с 4-5 супени лъжици от приготвения пълнеж.

След това поставете друга кора отгоре и повторете процеса на покриване. Продължете по този начин за общо седем кори, като също така покриете последната кора с плънката и я поръсите със сусамови семена.

3. Печете в предварително загрята фурна на 200°C за около 25 минути или докато рулото стане златистокафяво.

4. След изпичане, внимателно обърнете рулото върху влажна кухненска кърпа и внимателно го навийте. Оставете да се охлади напълно.

солено руло

Снимка: Pinterest

5. По желание рулото може да се напълни допълнително. Например, едното руло може да се намаже със смес от настъргано сирене, извара и заквасена сметана, а след това, преди да се навие, може да се добави настъргана шунка.

За втори вариант, вместо шунка, може да се сложи слой домашна лютеница.

6. Преди сервиране, охладете добре рулото в хладилник, за да стегне и да подобри вкуса.

руло от кори за баница

Снимка: Pinterest

Забележка:

Тази рецепта е адаптивна, така че пълнежът може да се променя според вашите предпочитания. Рулото е идеално за партита или семейни събирания, а простотата му го прави предпочитан избор за всеки повод.

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft