Тази елегантна торта, вдъхновена от Instagram, е истинска симфония от вкусове, където богатството на ядките се слива със свежестта на цитрусовите плодове.
Идеална за празнични поводи или за наслада в специални моменти, тази торта ще зарадва гостите ви с кремообразната си текстура и балансиран вкус. Два разкошни крема, ароматен сироп и пухкави кори - ето какво ви е необходимо за нашата Сочна орехова торта с два божествени крема :
Сочна орехова торта с два божествени крема
Продукти:
- 8 яйца
- 4 жълтъка
- 450 г захар
- 100 мл портокалов сок
- 50 мл лимонов сок
- 300 г орехи
- 8 супени лъжици брашно
- 360 г масло
- 1/2 чаена лъжичка лимонов сок (за белтъците)
- настъргана кора от 1 лимон
- настъргана кора от 1 портокал
- 1 супена лъжица лимонов сок (за сиропа за жълтия крем)
Приготвяне:
1.
Снимка: YouTube
2. Увеличете температурата на фурната до 200 °C, за да приготвите кората. В чиста купа разбийте 4 белтъка с 2 супени лъжици захар и 1/2 чаена лъжичка лимонов сок, докато се образуват твърди върхове.
В друга купа разбийте 4 жълтъка с 2 супени лъжици захар до кремообразна смес. Внимателно разбъркайте белтъците и жълтъците с шпатула.
3. Добавете 4 супени лъжици брашно към сместа и разбъркайте внимателно. Намалете температурата на фурната на 150 °C.
Изсипете сместа във форма за торта с диаметър 23 см и печете 20 минути.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Оставете кората да се охлади. Повторете процеса, за да изпечете другата кора.
4. За ореховия крем, сложете 200 г захар, 50 мл лимонов сок и 50 мл портокалов сок в тенджера. Оставете да заври, варете 1 минута, след което свалете от котлона.
Добавете настърганата лимонова и портокалова кора към смлените ядки, след което залейте с горещия сироп.
Снимка: YouTube
Разбъркайте и оставете да се охлади.
5. За жълтия крем, сложете 150 г захар, 1 супена лъжица лимонов сок и 50 мл портокалов сок в тенджера. Варете на среден огън за около 10 минути, докато се сгъсти.
Междувременно, в купа над тенджера с вряща вода, разбийте 4 жълтъка с 2 супени лъжици захар. Постепенно, на тънка струйка, добавете сгъстения сироп, като бъркате непрекъснато с миксер.
Гответе на водна баня още 5 минути, като разбърквате, след което оставете да се охлади.
6. Разбийте 200 г масло до кремообразна консистенция и го смесете с охладения орехов пълнеж.
Снимка: YouTube
В друга купа разбийте 160 г масло и го смесете с охладения жълт крем.
Снимка: YouTube
7. Разрежете всяка кора наполовина, за да получите общо 4 кори. Поръсете всяка кора с малко портокалов сок.
Снимка: YouTube
Разпределете 1/4 от жълтия пълнеж върху първата кора, след това 1/5 от ореховия пълнеж.
Снимка: YouTube
Поставете втората кора и продължете да подреждате по същия начин за всички кори, като завършите с последната кора.
Снимка: YouTube
8. Разпределете останалия орехов крем върху цялата торта, след това украсете с остатъка от жълтия крем.
Снимка: YouTube
Приберете тортата в хладилник за няколко часа, за да стегне.
9. Преди сервиране украсете тортата с още орехи (по желание).
Снимка: YouTube
Тази сочна торта е готова да зарадва всички с богатия си аромат и кремообразна текстура. Насладете се на всяка хапка!
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!