Какво да сготвим от понеделник до петък за обяд и вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Спанак с яйца за обяд в петък
373099

Спанак с яйца за обяд в петък

1 кг спанак
1 глава лук
60 г масло или олио
2 с.л. брашно
1 ч.л. червен пипер
1 с.л. доматено пюре
сол
черен пипер
8 бр. яйца (по 2 яйца на порция)

Нарязаният на ситно лук се задушава. Когато стане прозрачен се прибавя брашното и задушаването продължава, докато брашното порозовее. Добавят се червения пипер, доматеното пюре и нарязаният на тънки ивици спанак. Когато омекне, се изсипва в тавичка, посолява се и се залива с топла вода, до половината от височината на спанака. Пече се в загрята фурна и когато се позапече се изважда. С помощта на лъжица се правят гнезда, в които внимателно се слагат суровите яйца. Върху всяко се слага сол и черен пипер и пак се връща във фурната, да се запекат яйцата.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft