Какво да сготвим набързо с кайма за цяла седмица

вход през zajenata.bg
167290

СРЯДА Крокети с кайма

150 г царевично брашно за качамак

150 г кайма

парче масло, колкото лешник

скилидка чесън

1 глава лук

щипка сух босилек

сол

1 яйце

галета за овалване

сол, черен пипер

олио за пържене

В маслото се запържват нарязаният на ситно лук, чесън, босилекът и каймата.

Кипва се 500 мл вода с щипка сол. Постепенно се изсипва царевичното брашно, като се бърка непрекъснато с дървена лъжица. Бъркането продължава до сгъстяване на царевичната каша. Добавя се запържената кайма. Изсипва се в правоъгълна тавичка. Оставя се да изстине. С чаша се оформят кръгчета. Потопяват се в разбитото яйце, после в галетата. Изпържват в силно загрятото олио. Сервират се топли.

1 2 3 4 5
6
7 8 9 10
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft