Страхотно лесна рецепта за ябълков пай с карамел

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти
Десерти
Страхотно лесна рецепта за ябълков пай с карамел
4896
Страхотно лесна рецепта за ябълков пай с карамел

Много обичам есента и разнообразието от храни, което тя предлага - тикви, картофи, свинско - винаги може да се сготви нещо вкусно.

Обичам разнообразните ястия, но най-много обичам да правя един специален за мен десерт. Той става много бързо и лесно - мини ябълков пай.

Нужни са 3 ябълки, сокът на половин лимон, 1/4 чаша захар, 1 лъжичка канела, 2 супени лъжици брашно, меки карамелени бонбони и един пакет готово бутер тесто. 

Ябълките се режат на кубчета и се смесват с лимоновия сок, захарта, канелата и брашното в малка купа. 

Развивате бутер тестото и изрязвате 8 малки кръга. 

В центъра на 4 от кръговете слагате от ябълките и отгоре по един карамелен бонбон. 

Отгоре поставяте другите 4 кръга и залепвате краищата.

Намазвате с белтък и правите няколко малки дупчици с вилица. 

Оставяте в хладилника за около 30 минути и след това печете за още 15 минути при около 200 градуса.

Оставяте сладкишчетата да се охладят, след което ги ядете с удоволствие!
 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft