Съвършени са и се топят в устата! Пръхкави орехови кифлички - десерт за делник и празник:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Съвършени са и се топят в устата! Пръхкави орехови кифлички - десерт за делник и празник:
Съвършени са и се топят в устата! Пръхкави орехови кифлички - десерт за делник и празник:
987
Източник: За Жената
Съвършени са и се топят в устата! Пръхкави орехови кифлички - десерт за делник и празник:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Дребните сладки са сред любимите ни десерти, затова бързаме да ви поднесем тези апетитни Пръхкави орехови кифлички , които са толкова крехки, че буквално се топят в устата! Масленото тесто, ореховите парченца и деликатната сладост правят сладките уникално вкусни - едва ли ще има човек, който да може да им устои! Ето необходимите продукти:

Пръхкави орехови кифлички

Продукти:

  • 500 гр. брашно
  • 4 с.л.
царевично нишесте
  • 7 с.л. пудра захар
  • 1 пак. ванилова захар
  • 10 гр. бакпулвер
  • 250 гр. меко масло
  • 2 яйца
  • 4 с.л. кисело мляко
  • 150 гр. орехи, предварително натрошени.
  • пудра захар за поръсване
  • Приготвяне:

    Пресейте 500 гр. брашно с 4 с.л. царевично нишесте. Добавете 7 с.л. пудра захар, 1 пак. ванилова захар, 10 гр. бакпулвер и разбъркайте.

    пресято брашно

    Снимка: YouTube

    Прибавете 250 гр. меко масло, нарязано на кубчета, след което с пръсти втрийте маслото в сухите съставки, докато се получат маслени трохи.

    масло в брашното

    Снимка: YouTube

    Прибавете към тях 2 яйца и 4 с.л. кисело мляко, след което започнете да месите, докато се получи гладка топка тесто.

    яйца и кисело мляко в тестото

    Снимка: YouTube

    Покрийте с прозрачно фолио и оставете в хладилник за 30 минути.

    тесто под фолио

    Снимка: YouTube

    Охладеното тесто разделете на 4 части и оформете всяка на топка.

    разделяне тесто

    Снимка: YouTube

    топчица тесто

    Снимка: YouTube

    Натрошете ситно 150 гр. орехи и изсипете шепа от тях върху плота.

    Сплескайте топката тесто на плосък диск и го притиснете от двете страни в орехите, след което с точилка разточете върху орехите на тънка кръгла кора.

    тесто в орехите

    Снимка: YouTube

    орехова кора

    Снимка: YouTube

    Нарежете кората на триъгълници с големина в зависимост от големината на кифличките, която желаете.

    навиване кифлички

    Снимка: YouTube

    Навийте всеки триъгълник навътре (откъм широкия край), така че да се получи малка кифличка (рогче).

    Поставете готовите кифлички в тава, покрита с хартия за печене, и печете на 180 градуса до зачервяване.

    кифлички в тавата

    Снимка: YouTube

    Още топлите орехови кифлички поръсете с пудра захар.

    орехови кифлички в тава

    Снимка: YouTube

    крехки орехови кифлички

    Снимка: YouTube

    Оставете ги да се охладят и може да ги поднесете на гостите.

    пръхкави кифлички с орехи

    Снимка: YouTube

    пръхкави орехови кифлички

    Да ви е сладко!

    орехови кифлички

    Снимка: YouTube

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft