Дребните сладки са сред любимите ни десерти, затова бързаме да ви поднесем тези апетитни Пръхкави орехови кифлички , които са толкова крехки, че буквално се топят в устата! Масленото тесто, ореховите парченца и деликатната сладост правят сладките уникално вкусни - едва ли ще има човек, който да може да им устои! Ето необходимите продукти:
Пръхкави орехови кифлички
Продукти:
- 500 гр. брашно
- 4 с.л.
Приготвяне:
Пресейте 500 гр. брашно с 4 с.л. царевично нишесте. Добавете 7 с.л. пудра захар, 1 пак. ванилова захар, 10 гр. бакпулвер и разбъркайте.
Снимка: YouTube
Прибавете 250 гр. меко масло, нарязано на кубчета, след което с пръсти втрийте маслото в сухите съставки, докато се получат маслени трохи.
Снимка: YouTube
Прибавете към тях 2 яйца и 4 с.л. кисело мляко, след което започнете да месите, докато се получи гладка топка тесто.
Снимка: YouTube
Покрийте с прозрачно фолио и оставете в хладилник за 30 минути.
Снимка: YouTube
Охладеното тесто разделете на 4 части и оформете всяка на топка.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Натрошете ситно 150 гр. орехи и изсипете шепа от тях върху плота.
Сплескайте топката тесто на плосък диск и го притиснете от двете страни в орехите, след което с точилка разточете върху орехите на тънка кръгла кора.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Нарежете кората на триъгълници с големина в зависимост от големината на кифличките, която желаете.
Снимка: YouTube
Навийте всеки триъгълник навътре (откъм широкия край), така че да се получи малка кифличка (рогче).
Поставете готовите кифлички в тава, покрита с хартия за печене, и печете на 180 градуса до зачервяване.
Снимка: YouTube
Още топлите орехови кифлички поръсете с пудра захар.
Снимка: YouTube
Снимка: YouTube
Оставете ги да се охладят и може да ги поднесете на гостите.
Снимка: YouTube
Да ви е сладко!
Снимка: YouTube