Тази торта е легенда на Балканите! Московски разрез - пласт след пласт кремообразна наслада и много плодове:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Тази торта е легенда на Балканите! Московски разрез - пласт след пласт кремообразна наслада и много плодове:
Тази торта е легенда на Балканите! Московски разрез - пласт след пласт кремообразна наслада и...
663
Източник: За Жената
Тази торта е легенда на Балканите! Московски разрез - пласт след пласт кремообразна наслада и много плодове:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тази торта е идеална за всички, които не харесват много шоколадови вкусове, а предпочитат плодови и сочни сладкиши.

Торта Московски разрез  се е превърнала в култова торта и е създадена през 70-те години на миналия век в белградския хотел „Москва“.

Смята се, че рецептата е създадена от ръководителката на сладкарницата Аница Джепина.

Още по-хубавото е, че не ви е нужно чак толкова време, за да приготвите тази торта (особено ако сте приготвили продуктите предварително), а резултатът винаги е вълшебен.

Ето необходимите продукти:

Торта Московски разрез

Продукти:

За корите:

  • 10 белтъка
  • 10 супени лъжици захар
  • 10 супени лъжици смлени бадеми
  • 2 супени лъжици брашно
  • 4 бисквити

За крема:

  • 10 яйчни жълтъка
  • 10 супени лъжици захар
  • 250 мл прясно мляко
  • 250 г масло
  • 1 супена лъжица брашно
  • 2 пакетчета ванилова захар
  • 250 мл сладкарска сметана

Още:

  • плодът от 1/2 консерва ананас (или същото количество пресен)
  • 500 гр. череши от компот или консерва
  • 200 г лешници
  • 500 мл сладкарска сметана

Приготвяне:

Разбийте 5 белтъка, след което постепенно добавете 5 лъжици захар и разбивайте, докато се получи твърд сняг. 

отделяне белтъци

Снимка: YouTube

След това добавете 5 лъжици смлени бадеми, 2 смлени бисквити и 1 лъжица брашно.

белтъци с лешници

Снимка: YouTube

Изсипете получената смес в тава, покрита с хартия за печене, и я заравнете.

смес в тава

Снимка: YouTube

заравняване блат

Снимка: YouTube

Печете кората на 180 градуса за 15 минути. 

По същия начин пригответе още една кора.

Щом корите се охладят, разрежете всяка на 2, за да получите общо 4 правоъгълни кори.

изпечен блат

Снимка: YouTube

правоъгълни кори

Снимка: YouTube

Може да приготвите тортата и в кръгла форма, като отново ни трябват общо 4 блата.

Сега пригответе крема, като разбиете жълтъците със захарта и ваниловата захар, след което ги сварете на водна баня за няколко минути, като бъркате непрекъснато.

жълтъци със захар

Снимка: YouTube

След това добавете млякото и брашното и разбъркайте бързо.

жълтъци с брашно

Снимка: YouTube

Гответе, докато получите гъста смес, след което изсипете плънката в купа и покрийте с прозрачно фолио и оставете да се охлади.

гъст крем

Снимка: YouTube

Добавете маслото със стайна температура, което предварително сте разбили, към охладения крем.

меко масло

Снимка: YouTube

След това добавете разбитата сладка сметана и разбъркайте всичко с миксер.

сметана в крема

Снимка: YouTube

Сега идва ред на подреждането на тортата:

Поставете едната кора, след това разпределете част от крема.

блат и крем

Снимка: YouTube

Нарежете отцедения добре ананас и подредете парченцата върху крема.

ананас парчета

Снимка: YouTube

крем с ананас

Снимка: YouTube

 Поръсете със смлени лешници и добавете още крем отгоре.

След това сложете втората кора, намажете с крем, а отгоре подредете отцедените добре череши (може и ягоди, вишни или какъвто сочен плод имате под ръка).

торта с череши

Снимка: YouTube

Поръсете отново със смлени лешници и покрийте с крем.

Следва третата кора и нов слой нарязани череши и ананас.

Смесете останалите лешници и крем (отделете предварително част от крема за намазване на тортата) и намажете получения крем върху плодовете.

крем с лешници

Снимка: YouTube

торта с крем

Снимка: YouTube

Покрийте с последната, четвърта кора.

Намажете цялата торта първо с крем, а след това - с бита сметана. 

крем върху тортата

Снимка: YouTube

сметана за тортата

Снимка: YouTube

Доукрасете по желание.

московски разрез

Снимка: YouTube

Оставете тортата в хладилник за една нощ, а на следващия ден й се насладете с чаша кафе или чай.

торта Московски разрез

Снимка: YouTube

 

парче Московски разрез

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

сочна Московска торта

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft