Това е тайната съставка за хрупкави и вкусни пръжки: Топят се в устата! Лесна и прецизна рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Това е тайната съставка за хрупкави и вкусни пръжки: Топят се в устата! Лесна и прецизна рецепта
Това е тайната съставка за хрупкави и вкусни пръжки: Топят се в устата! Лесна и прецизна рецепта
1887
Източник: За Жената
Това е тайната съставка за хрупкави и вкусни пръжки: Топят се в устата! Лесна и прецизна рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Свинските пръжки са традиционно ястие, което пленява със своята хрупкава текстура и богат вкус.

Тази рецепта разкрива лесен, но прецизен начин за приготвяне на перфектни, топящи се в устата пръжки, със секретна съставка, която гарантира изключителна хрупкавост.

Забравете за холестерола и килограмите и се отдайте на удоволствието!

Следвайте стъпките и се насладете на домашно приготвени свински пръжки, които ще зарадват всички. Ето какво ви е необходимо за Най-вкусните и хрупкави свински пръжки :

Най-вкусните и хрупкави свински пръжки

Продукти:

  • 1 кг свински бекон (или свински филе, но най-добре е месото да е шарено)
  • 1/2 чаена лъжичка сол
  • 1 чаена лъжичка бакпулвер

Приготвяне:

1.

Пригответе бекона: Нарежете свинския бекон на средно големи кубчета. Измийте го добре и го подсушете с кухненска кърпа. Сложете го в дълбока купа.

нарязан бекон

Снимка: YouTube

2. Подправки: Добавете 1/2 чаена лъжичка сол и 1 чаена лъжичка бакпулвер към купата с бекона.

бакпулвер в бекона

Снимка: YouTube

Разбъркайте добре, за да разпределите съставките равномерно. Бакпулверът е ключова съставка, която осигурява хрупкава и суха текстура.

3. Пържене (първи етап): Сложете малко олио в дълбок тиган или тенджера, колкото да покрие дъното, за да не залепне беконът.

Добавете маринования бекон и го сложете на средно силен огън.

бекон в тигана

Снимка: YouTube

Когато сместа започне да се нагрява и да отделя мазнина, покрийте тигана с капак, за да предотвратите пръски.

Разбърквайте на всеки 5 минути, като изключвате котлона преди разбъркване за безопасност. След първите 5 минути намалете котлона на слаб и продължете да пържите общо 25 минути, като разбърквате на всеки 5 минути, докато пръжките станат златистокафяви и придобият твърда текстура.

пържена сланина

Снимка: YouTube

4. Охлаждане: Извадете пръжките от олиото и ги поставете в купа или тава за печене, като ги подредите на един слой.

пръжки в тава

Снимка: YouTube

Оставете ги във фризера за 30 минути, за да се охладят и да се подготвят за втория етап на пържене.

5. Пържене (втори етап): Загрейте олиото от първото пържене на средно силен огън.

За да проверите дали е достатъчно горещо, добавете парче хляб - ако веднага изплува на повърхността, олиото е готово.

Добавяйте пръжките на малки количества, за да имат място да се надуят.

приготвяне пръжки

Снимка: YouTube

Пържете около 3 минути, като бъркате непрекъснато, докато станат хрупкави и увеличат размера си.

Извадете ги върху кухненска хартия, за да се отцеди излишното олио.

отцеждане бекон

Снимка: YouTube

6. Сервиране: Готовите пръжки са хрупкави, златистокафяви и готови за консумация.

хрупкави пръжки

Снимка: YouTube

Сервирайте ги топли като допълнение към постна гозба или порция горещ качамак.

пръжки в чиния

Снимка: YouTube

Тази рецепта гарантира домашни пръжки с перфектна текстура и вкус, идеални за всеки повод!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft