Така си затварям зелеви листа за сармички - стигат за едно готвене и без бомбаж:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Така си затварям зелеви листа за сармички - стигат за едно готвене и без бомбаж:
54797
Така си затварям зелеви листа за сармички - стигат за едно готвене и без бомбаж:

Зелевите сармички са си класика в жанра през зимата. Но ако нямате баба или майка, която да ви снабдява с консервирани зелеви листа , трудно ще си приготвите любимото ястие, без да тичате до магазина.

Е, с нашата рецепта за зелеви листа в буркани винаги ще имате достатъчно материал под ръка, когато ви се приядат вкусни домашни зелеви сармички!

Зелеви листа в буркани за зимата

Продукти:

Бяло зеле

Дафинов лист

2 зърна бахар

5 зърна черен пипер

по желание - магданоз

Продукти за маринатата:

1,5 литра вода

1,5 с.л. сол

зелеви листа в буркани

Приготвяне:

Отделете горните листа, изрежете кочана, пъхнете зелката в микровълновата и загрейте за 15 минути. Оставете да се охлади, след това отделете листата. Разбира се, ако нямате микровълнова, можете просто да я потопите във вряла вода.

Премахнете най-дебелите жилки в средата на листата, като внимавате да не наруштие целостта им, а след това сложете 5 зелеви листа едно върху друго и ги навийте на руло. Напълнете с всички получени рулца голям буркан, в който предварително сте сложили дафиновия лист, зърната черен пипер и бахара. По желание може да сложите между слоевете пресен магданоз.

За саламурата:

Добавете във водата сол и разбъркайте добре, като я оставите да заври, а после постепенно напълнете бурканите с нея, докато покрие всичко в тях. Затворете бурканите, оставете да се охладят и приберете на тъмно и хладно място. Да ви е сладко! 

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft