Рецепти за супи за студеното време

вход през zajenata.bg
103632
Телешко варено

Телешко варено

700 г телешки джолан или гърди
1 глава (50 г) кромид лук
2 бр. (100 г) моркови
1/2 глава (50 г) целина
1-2 бр. магданозови корени
2 бр. (100 г) картофи
2-3 бр. (150 г) домати
60 г масло
хрян
оцет
магданоз
черен пипер
сол

Джоланът се начуква, залива се със студена вода и се слага на силен огън, докато кипне. Обира се пяната и се прибавя малко сол. След това варенето продължава на тих огън, като в бульона се прибавят морковите, целината и магданозовите корени, нарязани на кубчета, и лукът, нарязан на ситно. Когато поомекне месото, се слагат картофите, нарязани на едри парчета, а след 15-20 минути се прибавят доматите, нарязани на едро. След отстраняването на съда от огъня се прибавя маслото. При поднасянето във всяка чиния се слага от месото и се залива с бульона, а отгоре се поръсва ситно нарязан магданоз. В отделна чиния се слага настърган хрян, подправен с оцет и сол на вкус.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Вкусни рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft