Торта ОРЕХОВКА с фантастичен крем - хрупкави кори и нежна вътрешност, истинска съблазън!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Торта ОРЕХОВКА с фантастичен крем - хрупкави кори и нежна вътрешност, истинска съблазън!
Торта ОРЕХОВКА с фантастичен крем - хрупкави кори и нежна вътрешност, истинска съблазън!
4183
Торта ОРЕХОВКА с фантастичен крем - хрупкави кори и нежна вътрешност, истинска съблазън!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Рецептата е на нашата читателка Верка Николова. „Това е една от онези торти, които, когато я опитате, със сигурност няма да се въздържите само с едно парче. „Това ви го казвам от опит…“, пише ни Николова и можем да го потвърдим, защото опитахме тортата и останахме възхитени от вкуса ѝ! Ето какво ви трябва за Ореховата крем-торта с хрупкави кори :

Орехова крем-торта с хрупкави кори

Продукти:

За корите:

5 белтъка

170 г захар

1 щипка сол

160 г счукани орехи

30 г брашно (или три пълни супени лъжици брашно)

За крема:

5 жълтъка

150 г захар

30 г брашно

500 мл прясно мляко

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

200 г несолено масло

Приготвяне:

Покрийте дъното на форма с размер 40х30 см с хартия и я оставете настрана. Включете фурната да загрее до 180 градуса. Отделете белтъците от жълтъците на петте яйца в отделни купи.

орехова крем торта

Сложете белтъците в по-дълбока купа, добавете щипка сол и започнете да ги разбивате с миксер. Когато станат на пяна, добавете захарта на 2-3 пъти по време на разбиването и продължете да разбивате, докато се разтопи.

Белтъците трябва да станат твърди и лъскави, а когато обърнете съда, снегът не трябва да пада. В отделна купа смесете натрошените орехи с брашното, след което ги добавете към белтъците. Вече нямате нужда от миксер и объркайте внимателно сместа с лъжица или шпатула. Уверете се, че остава въздушна.

крем торта от орехи

Разпределете тази смес от белтъци и орехи в подготвената форма и с шпатулата или външната част на лъжицата равномерно разпределете и заравнете по цялата повърхност на формата. Поставете да се пече в предварително загрята фурна. Аз пекох кората половин час във фурна с вентилатор, тоест трябва да се запече, докато кората леко покафенее.

белтъчни кори

Отстранете изпечената кора заедно с хартията върху плота или върху решетка. Оставете да изстине, след което отстранете хартията и я разрежете по дължина на четири равни части, а ако краищата са препечени, ги отрежете много тънко и от четирите страни.

За крема: Вземете 100 мл от 500 мл мляко, а останалото сложете на огъня. Сложете жълтъците в по-дълбока купа и ги разбийте с миксер. Постепенно добавете захарта и бийте около 8 минути, докато побелеят и се сгъстят. След това добавете брашното и го смесете с жълтъците.

парче крем-торта

Добавете 100-те мл мляко и разбийте добре до хомогенна смес, като внимавате да няма бучки. Постепенно добавете сместа към врящото мляко и варете на слаб огън при непрекъснато бъркане, докато се сгъсти като крем. След това отстранете от котлона и добавете ванилия. Разбъркайте, покрийте с фолио и оставете да изстине.

Оставете маслото да омекне на стайна температура, след което когато кремът се охлади (също на стайна температура) ги комбинирайте и разбийте с миксер, докато маслото се поеме напълно в крема. Оставете крема в хладилника за 15 минути, за да стегне допълнително. След това започнете да подреждате тортата.

В подходяща десертна чиния се поставя кора и се поръсва с мляко (ч.л.). Отгоре се нареждат три супени лъжици крем и се заравнява. Покрива се с втора кора и се притиска леко да залепне.

орехова торта с крем

Напръскайте и нея с мляко, след което повторете процедурата с останалите две кори. Украсете тортата с останалия крем. Оставете тортата в хладилника за една нощ, след това я разрежете на следващия ден и я сервирайте. 

крем торта с орехи парченце

Да ви е сладко!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft