 
                            
                        
                                    
                Туршия от камби
	6 кг по-едри камби
	2 средно големи зелки
	1 кг моркови
	3-4 глави целина
	по 1/2 кг червени и зелени пиперки
	2-3 връзки магданоз
	вишневи или дюлеви листа
	За саламурата:
	3 л оцет
	3 л вода
	4 каф. чашки сол
	Приготвяне:
	Камбите се измиват и изчистват от семето. Посоляват се отвътре и се оставят за няколко часа.
	Нарязват се на ситно зелките, морковите, целината, пиперките и магданозът. Посоляват се на вкус, разбъркват се и се слагат в голяма тава или тенджера. Притискат се с тежест и се оставят да престоят 1 нощ.
	На другия ден зеленчуците се изстискват и се натъпкват в камбите. За капачета се слагат колелца от морков. Нареждат се в буркани. Между пиперките се слагат вишневи или дюлеви листа.
	Сварява се саламурата. След като изстине напълно се заливат камбите и бурканите се запечатват. 


 
                             
                             
                             
                             
                             
                            







