Рецепти за туршия

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Туршия с моркови, зеле и карфиол
445390

Туршия с моркови, зеле и карфиол

1/2 кг моркови
1 средно голяма зелка
1 кг зелени домати
2 средно големи глави карфиол
1 голяма глава целина
1 кг млади зелени камби
оцет
готварска сол

Карфиолът се накъсва на цветчета. Камбите и зелето се нарязват на ивици, морковите на колелца. Зелените домати се набождат на няколко места с голяма игла. Листата на целината се оставят цели, а главата обелваме и нарязваме на кубчета. Объркват се добре зеленчуците със сол (на 1 кг от сместа се слагат една, една и половина супени лъжици сол).
Туршията се насипва в големи буркани, на дъното на които се поставят листа от вишна или дюля. Отгоре се слага кръстачка от дърво или венец от лозови пръчки, като се затиска с попарен с вряла вода камък.
Налива се оцет (1 чаена чаша за петлитров буркан) и студена вода, която трябва да покрие кръстачката. На третия ден се започва претакане на туршията – през ден, докато напълно втаса 

1 2 3
4
5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft