Рецепти за туршия

вход през zajenata.bg
445377

Туршия със зеленчуци

4-5 кг зелени пиперки
2-3 кг продълговати зелени доматчета
1 зелка
1 глава карфиол
1-2 кг дребни, млади тиквички
1 кг млад зелен фасул
1-2 глави керевиз с листата
2-3 връзки магданоз
1-2 връзки копър
15-20 зърна черен пипер
750 г сол
1 чаена лъжичка лимонена киселина или 2 лимона

Приготвяне:
Зеленчуците се измиват и се почистват, не се киснат във вода. Дръжките на пиперките се отрязват ниско и семенната част се пробожда на 1-2 места с игла за шев. Доматчетата също се пробождат по на 2-3 места. Керевизът и зелето се нарязват на резени, остърганите моркови и зеленият фасул се нарязват на парчета, карфиолът се накъсва на цветчета, а тиквичките се оставят цели. Корените на магданоза се нарязват на кръгчета, а листата на керевиза и магданоза – на дребно.
Подготвените зеленчуци се разбъркват в голям съд с подправките и се подреждат в предвидените съдове. Заливат се с горещ разтвор, приготвен от солта и 15 литра вода. Отгоре се слага китка копър. Зеленчуците се притискат с чиния, върху която се поставя измит с кипяща вода камък. Така се оставят постоянно под саламурата.
На 21-ия ден саламурата се източва и се добавят 150 г сол и лимонената киселина и тя се кипва. не се плашете, имате ли помощници е лесно като детска игра. 

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft