Сезонните растения са пълни с витамини и минерали, богати на съставки, чиято роля е да укрепват имунитета ни. Въпреки резките смени на горещо и студено време и настъпването на по-къси дни с по-малко слънце, които също силно влияят на настроението ни, есенните цветове носят много вкусни и здравословни плодове.
Сезонните растения са пълни с витамини и минерали, изобилстват от съставки, чиято роля е да укрепят имунитета ни, да преодолеят промените и състоянията на организма, причинени от тях, и да подготвят организма за зимните влияния.
Добрият избор на храни влияе върху по-доброто качество на съня, нивото на физическа активност, концентрацията и помага за предотвратяване на умората по естествен начин.
Помага при отслабване
Дюлята съдържа малко калории, сол и мазнини, но много фибри и витамин С. Затова е отличен избор за всеки, който иска да регулира телесното си тегло.
Те са добри за храносмилането.
Дюлите могат да помогнат за лечение на стомашни язви, диария и храносмилателни проблеми. Компотът от дюли има много благоприятен ефект върху стомаха и регулира храносмилането.
Те влияят на здравето на сърцето.
Дюлята съдържа пектин, който намалява нивото на лошия холестерол в кръвта. Ето защо този плод е чудесен за предотвратяване на запушени артерии. Калият в дюлята понижава кръвното налягане, а витамин С, който се съдържа в дюлята, има благоприятен ефект върху здравето на сърцето.
Има благоприятен ефект върху кръвта
Високото съдържание на желязо, дюлята предотвратява анемията и има благоприятен ефект върху кръвната картина. Отлична за укрепване на имунитета. Витамин С в дюлята осигурява на организма отлична защита срещу инфекции и укрепва имунната система, което е особено важно по време на сезона на настинките и грипа, но и сега, когато цари пандемията от коронавирус.