Уморени ли сте от диети, създадени от аматьори?

вход през zajenata.bg
За Жената
Диети
Уморени ли сте от диети, създадени от аматьори?
9164
Уморени ли сте от диети, създадени от аматьори?

 

Писнало ви е от диети, създадени от аматьори ?- Опитайте метода на силата, която идва от кабинета на лекаря.
През студения период не искате да се ограничите от храна, дори ако това влияе на фигурата. За тези, които не са готови на такава жертва, имам добри новини:, сега можете да ядете хляб, леща и дори шоколад и да отслабвате.

Не ми вярвате?

В европейските магазини отдавна се използват за някои продукти с маркировка «GI Low» (нисък гликемичен индекс). Какво означава информацията върху етикета? Изразено с научен език, на гликемичния индекс - мярката, която отразява скоростта, с която се повишават нивата на кръвната захар, след прилагане на определен продукт, или храна, които съдържат въглехидрати. Колкото по-бързо се увеличава концентрацията на захар, толкова по-висока е гликемичната стойност на продукта. В действителност, гликемичният индекс е най-важен за диабетиците – да се познава състава на храните, полезни за тези хора. Учените са забелязали, че някои въглехидрати предизвикват рязко освобождаване на глюкоза в кръвта, както и други, които постепенно повишават кръвната захар.

Би било добре да се знае защо концентрацията на глюкоза в кръвта води до загуба на тегло? Факт е, че когато кръвната захар се покачва, задстомашната жлеза започва да произвежда инсулин, хормон, отговорен за транспортирането на глюкоза към клетките, където тя се превръща в енергия. Ако захарта е много, тялото ви не разполага с време да я използва веднага и излишната се натрупва под формата на мазнини. В допълнение на рязкото покачване на глюкозата, панкреасът отделя допълнителен обем от инсулин, за да я обработва. Това означава, че когато кръвната захар, нараства бързо и бързо намалява, тялото започва да търси част от новата енергия и мозъкът изпраща сигнали за глад!
Част от знанията за гликемичен индекс се превърнаха в основа за представянето на "бързи" и "бавни" въглехидрати: храни с висок гликемичен индекс като белия хляб, белия ориз, картофите, сладките напитки, подтискат апетита за кратко време, докато зелето, царевичните трици и дивият ориз ни държат сити за дълго време.

Нека разгледаме фактите:
Не всички обичайни храни са безопасни от гледна точка на лекарите. Например, един варен морков попада в една графа с меда, но 70% черен шоколад е в непосредствена близост със сините сливи и грейпфрута.
И няма как да е по-сложно! - общата стойност на гликемичният индекс на храните, не винаги показва "правилни" номера. Много фактори влияят на гликемичния индекс:

Кулинарна обработка.
Колкото по-дълго се приготвя едно ястие, толкова по-висок индекс има. Например, овесената каша е по-опасна за талията, отколкото овесените ядки, попарени с вряща вода.

Температура.
Колкото по-горещо е храната, по-лесно смилаеми са въглехидратите, включително скорбялата.

Структурата и наличието на баластни вещества.
Изненадващо, гарнитурата от ориз повече увеличава концентрацията на глюкоза в кръвта, отколкото пълнозърнените храни, както и хляба. Ябълката, когато е обелена, ще доведе до скок в нивото на захарта, докато с кората ще има нисък гликемичен индекс.

Очаквайте продължението !

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft