Отлично вдъхновение за обяд с месо - перфектна идея как да използваме „орязани“ части от месото, което вече сме използвали, например за шницели или пържоли.
Това е стара рецепта за вкусен месен деликатес, изпитана от поколения.
Можете да използвате различни части от трупа на животното за приготвянето - врат, корем, бут, плешка или дори микс от различни видове месо.
Може да сервирате печеното месо с гарнитура по ваш избор, като например ориз, задушено зеле, картофено пюре, варени картофи или дори прясна салата.
Ето как да си приготвите Фантастично свинско печено :
Фантастично свинско печено
Продукти:
- 1000 г свински врат (може и плешка, корем, бут...)
- 4-5 големи глави лук
- 5-6 скилидки чесън
- 1 супена лъжица пълномаслена горчица
- сол
- кимион
- цели зърна черен пипер
- смлян червен пипер, смлян
- 200 мл вода
- мехлем
Освен това:
- зеле
- картофено пюре
Приготвяне:
Можете да приготвите свинско печено от врата, плешката и корема, но е най-добре да използвате така наречените обрезки. Например, когато правите котлети у дома и ги оформяте, така че да остане само хубаво месо върху котлета, остатъците (т.е.
Най-доброто месо е това, което има слой мазнина, за да може да се „пържи“.
И така, нарязваме месото на по-малки парчета - кубчета.
Поставете месото в тава за печене, която е намазана с масло.
Добавете мазнината в зависимост от това колко мазно е месото, посолете, подправете, разбъркайте и сложете в гореща фурна за около 10 минути .
Снимка: Facebook
Междувременно, нека нарежем много лук и смелим много чесън.
Извадете печеното месо от фурната и го залейте с малко вода.
Добавяме също горчица, лук и чесън.
Разбъркайте, покрийте с фолио и печете на 160°C за 1,5 часа, в зависимост от количеството месо.
Снимка: Facebook
Когато месото е готово, го печете без капак за около 30 минути на 200°C.
Приготвеното по този начин месо може да се сервира веднага с картофи, зеленчуци, кнедли и задушено зеле.
Снимка: Facebook