Фантастична рецепта за свинско печено - няколко съставки, а става ЛУКСОЗЕН обяд!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Фантастична рецепта за свинско печено - няколко съставки, а става ЛУКСОЗЕН обяд!
Фантастична рецепта за свинско печено - няколко съставки, а става ЛУКСОЗЕН обяд!
2037
Източник: За Жената
Фантастична рецепта за свинско печено - няколко съставки, а става ЛУКСОЗЕН обяд!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Отлично вдъхновение за обяд с месо - перфектна идея как да използваме „орязани“ части от месото, което вече сме използвали, например за шницели или пържоли.

Това е стара рецепта за вкусен месен деликатес, изпитана от поколения.

Можете да използвате различни части от трупа на животното за приготвянето - врат, корем, бут, плешка или дори микс от различни видове месо.

Може да сервирате печеното месо с гарнитура по ваш избор, като например ориз, задушено зеле, картофено пюре, варени картофи или дори прясна салата.

Ето как да си приготвите Фантастично свинско печено :

Фантастично свинско печено

Продукти:

  • 1000 г свински врат (може и плешка, корем, бут...)
  • 4-5 големи глави лук
  • 5-6 скилидки чесън
  • 1 супена лъжица пълномаслена горчица
  • сол
  • кимион
  • цели зърна черен пипер
  • смлян червен пипер, смлян
  • 200 мл вода
  • мехлем

Освен това:

  • зеле
  • картофено пюре

Приготвяне:

Можете да приготвите свинско печено от врата, плешката и корема, но е най-добре да използвате така наречените обрезки. Например, когато правите котлети у дома и ги оформяте, така че да остане само хубаво месо върху котлета, остатъците (т.е.

обрезките) са идеални за приготвяне на печено.

Най-доброто месо е това, което има слой мазнина, за да може да се „пържи“.

И така, нарязваме месото на по-малки парчета - кубчета.

Поставете месото в тава за печене, която е намазана с масло.

Добавете мазнината в зависимост от това колко мазно е месото, посолете, подправете, разбъркайте и сложете в гореща фурна за около 10 минути .

продукти свинско печено

Снимка: Facebook

Междувременно, нека нарежем много лук и смелим много чесън.

Извадете печеното месо от фурната и го залейте с малко вода.

Добавяме също горчица, лук и чесън.

Разбъркайте, покрийте с фолио и печете на 160°C за 1,5 часа, в зависимост от количеството месо.

сурово месо с лук и чесън

Снимка: Facebook

Когато месото е готово, го печете без капак за около 30 минути на 200°C.

Приготвеното по този начин месо може да се сервира веднага с картофи, зеленчуци, кнедли и задушено зеле.

свинско печено

Снимка: Facebook

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft