Феноменални УНГАРСКИ МЕКИЦИ - тестото е фантазия, а вкуса ще помните дълго!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Феноменални УНГАРСКИ МЕКИЦИ - тестото е фантазия, а вкуса ще помните дълго!
Феноменални УНГАРСКИ МЕКИЦИ - тестото е фантазия, а вкуса ще помните дълго!
4507
Феноменални УНГАРСКИ МЕКИЦИ - тестото е фантазия, а вкуса ще помните дълго!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Лангошът е известен унгарски специалитет, но е много популярен и на Балканите, където домакините го приготвят с удоволствие. По същество приличат на нашенските мекици , затова често ги наричат просто унгарски мекици .

Това тесто е известно и специфично с едно нещо и сме сигурни, че ще ви удиви.

Ето рецептата:

Унгарски мекици

унгарски мекици

Продукти:

  • 300 грама брашно;
  • 100 мл прясно мляко;
  • 100 мл вода;
  • 25 грама прясна мая;
  • 1 чаена лъжичка сол;
  • Половин чаена лъжичка захар;
  • олио.

Съставки за пълнежа:

  • 3 скилидки чесън;
  • 180 грама заквасена сметана;
  • 200 грама кашкавал.

лангош

Приготвяне:

Сложете маята и захарта в топло мляко, разбъркайте добре, след което оставете да престои 10 минути, за да се активира маята.

В по-дълбок съд сложете брашното и солта, след което направете кладенче, в което ще добавите активираната мая и малко вода. Месете до получаване на средно меко тесто. Покрийте купата с кърпа и оставете тестото да втаса.

Сложете олио в тенджера, след което с мокри ръце късайте парчета от тестото по желание и го разстилайте. Пускаме тестото в сгорещено олио и пържим до златисто кафяво.

лангош

В отделна купа смесете заквасената сметана и наситнения чесън, за да сложите тази плънка върху всяка мекица и отгоре настържете кашкавал.

Да ви е сладко!!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft