Ястия от Френската кухня

вход през zajenata.bg
141266

Френски десерт Clafoutis

1 консерва от праскови (около 6 праскови - 12 половинки )
3 бр. яйца
75-100 г захар
2 ванилии
2 с.л. брашно
щипка сол
200 г течна сметана
масло или маргарин за намазване на тавичката

Яйцата, захарта, ванилията, брашното, течната сметана и солта се разбъркват хубаво до пяна. Предварително изцедените от сока праскови, се нареждат с гладката повърхност върху намазаната с масло тавичка, след което се налива разбърканата смес. Пече се на предварително загрята на 180 С фурна, до тъмно златист цвят. Сервира се по желание с топка сладолед, със сметана или с пудра захар.

Начин на приготвяне
* Можете да използвате каквито искате плодове и вместо сметана, може и прясно мляко, както и вместо ванилия може и друга есенция по вкус. Въпреки, че няма бакпулвер, десерта се надува и става много пухкав.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13
14
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft