Ястия от Френската кухня

вход през zajenata.bg
141234

Френски кроасани

800 г брашно
150 мл вода
100 г сухо мляко
60 г масло
2 бр. яйца
3 с.л. суха мая
1 ч.л. сол
2 ч.л. захар

Начин на приготвяне
В купа смесете 300 г брашно, маята, солта и захарта и разбъркайте добре. В друга купа смесете водата и сухото мляко и бъркайте докато млякото се разтвори. Загрейте млякото до 70-80 С и го смесете в купата на миксера със сухата смес и маслото. Бъркайте докато се получи хомогенна смес, след което прибавете едно яйце и продължете да разбивате още 4 минути. Прибавяйте останалото брашно докато се получи еластично тесто. Извадете тестото от миксера, покрийте го с влажна кърпа и го охладете в хладилника между 2 и 12 часа в зависимост колко бухнали искате да са кроасаните. След като тестото се охлади, разделете го на 3 топки и на набрашнена повърхност разточете всяка топка с точилка, след което го нарежете на 8 триъгълника с нож. Навийте триъгълниците като соленки, и ги сложете в добре намазнена тава. Разбийте второто яйце с малко вода и намажете кроасаните. Печете 18 минути в предварително загрята фурна на 220 С. Може да се сервират със сладко или масло.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11
12
13 14
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft