Ястия от Френската кухня

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Френски сос за телешко месо
141263

Френски сос за телешко месо

2 глави лук
500 мл червено вино
1 дафинов лист
магданоз
2 с.л. брашно
60 г масло
100 г гъби
черен пипер
сол

Начин на приготвяне
Лукът се нарязва на ситно и се вари във виното заедно с дафиновия лист и магданоза (количеството е по желание) докато течността остане наполовина. Брашното се запържва леко с маслото и се разрежда с готовата течност. Прибавят се сол и черен пипер и сместа остава да ври още 10 минути на слаб огън. Изчистените и нарязани на ситно гъби се задушават в малко масло и се прибавят към соса, който се вари още няколко минути с тях. Сваля се от огъня и се поднася топъл към телешко месо.

1 2 3 4 5 6 7 8
9
10 11 12 13 14
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft