Хлябът и хлебните изделия не причиняват подуване на стомаха

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Хлябът и хлебните изделия не причиняват подуване на стомаха
4949
Източник: БГНЕС
Хлябът и хлебните изделия не причиняват подуване на стомаха

За разлика от здравословните иначе плодове, зеленчуци и варива , глутенът не предизвиква подуване на стомаха, твърдят учените. Широко отхвърляният глутен, протеин открит в ечемика, ръжта и овеса, често пъти се асоциира с надут корем, гадене и стомашни конвулсии и е безмилостно изключен от менюто на световноизвестни знаменитости като Гуинет Полтроу.

Според ново британско проучване, проблемите в областта на корема не са причинени от глутена , а от късо-верижни въглехидрати, съдържащи се в голям брой въглехидрати.

Точно те ферментират в червата и засмукват различни течности, което предизвиква дискомфорт в тялото.

Специалистите препоръчват ограничаването на храни , които съдържат слабо-абсорбиращи се захари, тъй като не всички успяват да се абсорбират в червата. В резултат на това, те ферментират бързо от бактерии в червата, което на свой ред засмуква различни течности и образува газове.

Мед, ябълки, круши, костилкови плодове, зеле, боб и различни подсладители, са сред плодовете с високо количество на слабо-абсорбиращи се захари. Учените са на мнение, че единствените хора, които е необходимо да се откажат от консумацията на глутен, са страдащите от цьолиакия. Това е генетична болест, при която лигавицата на тънкото черво не може да понася житни храни, съдържащи глутен - жито, ръж, овес, ечемик.

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft