Хрупкаво и въздушно БУТЕР тесто, супер лесно става за 15 минути! Пайове, банички, соленки, кроасани, сиренки - става за ВСИЧКО!

вход през zajenata.bg
За Жената
Хрупкаво и въздушно БУТЕР тесто, супер лесно става за 15 минути! Пайове, банички, соленки, кроасани, сиренки - става за ВСИЧКО!
5926
Хрупкаво и въздушно БУТЕР тесто, супер лесно става за 15 минути! Пайове, банички, соленки, кроасани, сиренки - става за ВСИЧКО!

СЪСТАВКИТЕ

масло - 360 гр. 
пшенично брашно - 600 грама
яйце - 1 бр.
студена вода (лед) - 160 мл.
оцет - 1 супена лъжица
сол - 0,5 ч.л.

 

СТЪПКА ПО СТЪПКА РЕЦЕПТА

1 В чаша от 250 мл. разбийте яйцето, добавете сол, оцет, разбъркайте.

2 Добавете студената ледена вода към яйчената смес докато чашата се напълни, разбъркайте и приберете в хладилника.

3 Пресейте брашното върху работната повърхност.

Изваждаме маслото от хладилника и го минаваме през едрото ренде, разтриваме заедно с брашното.

4 Смесете маслото с брашното на трохи.

5 Направете малка яма в брашното и постепенно изсипете яйчената смес, постепенно изсипете и смесете с трохите.

Тестото не е необходимо да се омесва, а просто се събира на голяма бучка.

6 Слагаме тестото в найлонов плик, придаваме му правоъгълна форма, така че е по-удобно да го използвате по-късно.

Поставете тестото в хладилник за 2 часа или за 30 минути във фризера и за 1 час в хладилника.

Бутер тестото може да се съхранява във фризера за няколко месеца.

Преди печене размразете тестото.

Гответе с удоволствие и зарадвайте своите близки с вкусни сладкиши!

Приятен апетит!

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft