Черешов облак - най-лекият десерт за жегите! Въздушен и феноменално пухкав:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Черешов облак - най-лекият десерт за жегите! Въздушен и феноменално пухкав:
Черешов облак - най-лекият десерт за жегите! Въздушен и феноменално пухкав:
4823
Черешов облак - най-лекият десерт за жегите! Въздушен и феноменално пухкав:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Черешов облак  е новият хитов десерт на лятото . Той е не само деликатен и пищен, но и невероятно лек и освежаващ - това, от което се нуждаете в летните жеги, когато не искате да ядете тежка храна. Непременно го пригответе в сезона на черешите! Трябват ви точно 4 продукта и малко търпение, за да изпитате това неустоимо райско изживяване - сладкиш Черешов облак :

Сладкиш Черешов облак

Продукти:

20 g желатин

8 с.л. студена преварена вода за желатина

370 г череши без костилки (можете да вземете замразени)

130 г захар (2/3 чаша)

Приготвяне:

Накиснете желатина в студена вода според инструкциите. Разбийте черешите без костилки в блендер. Прехвърлете в тенджера, добавете захарта, разбъркайте. Оставете да заври, свалете от огъня.

череши и захар

Добавете набъбналия желатин към горещата смес, разбъркайте, за да се разтвори. Разбийте сместа гореща за 15 минути.

черешов крем

Трябва да получите въздушна маса, както е на снимката.

въздушен черешов крем

Покрийте формата с фолио и намажете с малко с растително масло без мирис. Прехвърлете ефирната черешова маса, покрийте с фолио. Приберете в хладилника за поне 4 часа, за да се стабилизира.

черешов десерт

Десертът може лесно да се извади от фолиото и да се нареже с нож. Изключително нежен, пухкав, въздушен и много вкусен Черешов облак!

сладкиш Черешов облак

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft