Чийзкейк в баклава - най-вкусната сладост на света! Сочно, нежно и с много сироп:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Чийзкейк в баклава - най-вкусната сладост на света! Сочно, нежно и с много сироп:
Чийзкейк в баклава - най-вкусната сладост на света! Сочно, нежно и с много сироп:
8569
Чийзкейк в баклава - най-вкусната сладост на света! Сочно, нежно и с много сироп:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Нашта читателка, която е авторка на рецептата, ни пише: "Здравейте, аз съм Мария и идвам от Гърция, а днес искам да споделя с вас един необичаен десерт - чийзкейк-баклава . Съчетава много различни вкусове и досега никой не се е сетил за тази комбинация.

Опитайте, сигурна съм, че не сте яли нещо толкова сочно и вкусно!" А на нас не ни остава друго, освен да ви представим рецептата за уникалната Баклава с вкус на чийзкейк :

чийзкейк баклава

Чийзкейк-баклава

Продукти за сиропа: 

100 мл вода

200 г захар

1 пръчка канела

1 супена лъжица мед

За основата на чийзкейка:

200 г бисквити

150 г лешници

1 чаена лъжичка канела

половин чаена лъжичка карамфил

2 супени лъжици кафява захар

180 мл разтопено масло

За пълнежа за чийзкейка: 

1 кг крема сирене / маскарпоне

300 г захар

1 чаена лъжичка екстракт от ванилия

200 г сладкарска сметана, подсладена

4 яйца

50 г брашно

За баклавата:

готови тънки кори - 1 пакет

200 мл разтопено масло

150 г лешници

1 чаена лъжичка канела

половин чаена лъжичка карамфил

2 супени лъжици кафява захар

Приготвяне:

Приготвяне на сиропа: 

В малка тенджера добавете водата, захарта и пръчката канела и оставете да заври на среден огън. След като заври, отстранете тенджерата от котлона, добавете меда, разбъркайте и оставете настрана да изстине.

Приготвяне на основата за чийзкейк: Добавете бисквитите в блендер и разбийте до фино. Прехвърлете бисквитите в купа. Добавете лешниците, канелата, карамфила на прах, кафявата захар в блендера и разбъркайте добре.

Прехвърлете в купата с натрошените бисквити и добавете разтопеното масло и разбъркайте добре, докато всички съставки се комбинират. Прехвърлете сместа във форма с пръстен, застлана с хартия за печене, и натъпчете добре. Приберете в хладилник до стягане и готовност на пълнежа, около 15 минути.

Приготвяне на чийзкейк-плънката: В голяма купа сложете крема сиренето със захарта и екстракта от ванилия и разбийте добре с миксер за 2-3 минути. Добавете сладкарската сметана и разбийте отново. След това добавете яйцата и накрая - брашното и разбъркайте.

Изсипете сместа върху основата и загладете равномерно. Поставете формата в голяма тава за печене, и напълнете тавата с гореща вода до половината от нивото на формата. Печете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 45 минути, след което намалете на 150 градуса и печете още 25 минути. След изпичане оставете сладкиша да се охлади в хладилник за една нощ.

Приготвяне на баклавата:

Смелете лешници, канела, карамфил и кафява захар. Нарежете корите за баклава на кръг, съобразен с формата за чийзкейк.

Сложете едната кора във форма със същия размер и я намажете с разтопено масло, след което продължете процедурата с още 4 кори, а на четвъртата добавете сместа с натрошени лешници. Добавете петата кора, след това намажете отново с разтопено масло, сложете шестата кора, намажете и след това сложете от лешниковата смес.

Процедурата се повтаря, като на всяка втора кора се ръси от сместа с ядки. Последните 4 кори трябва да съдържат само масло. Нарежете равномерно на 8 парчета като пица, след което изпечете в предварително загрята фурна на 180 градуса за 25-30 минути.

След като извадите баклавата от фурната, веднага залейте със студения сироп още горещата баклава. Оставете баклавата да попие сиропа за една нощ на стайна температура. Поставете баклавата върху чийзкейка преди сервиране. Да ви е сладко!

баклава чийзкейк

Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft