Ябълки, орехи и грис, а накрая заливаш с карамел! Чудото на есента - всяка хапка е райска:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ябълки, орехи и грис, а накрая заливаш с карамел! Чудото на есента - всяка хапка е райска:
Ябълки, орехи и грис, а накрая заливаш с карамел! Чудото на есента - всяка хапка е райска:
1688
Източник: За Жената
Ябълки, орехи и грис, а накрая заливаш с карамел! Чудото на есента - всяка хапка е райска:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този сочен и ароматен сладкиш съчетава нежността на гриса със свежестта на настърганите ябълки и хрупкавата текстура на орехите, а топлият карамелен топинг му придава луксозен завършек.

Маслото и млякото правят сместа ефирна, докато плодовете и ядките създават перфектния баланс на вкусовете.

Лесен за приготвяне, с вид и аромат, достойни за първокласна сладкарница — десертът изчезва за миг, а вкусът остава дълго след това! Ето какво ви е необходимо за този неустоим Есенен сладкиш с грис, ябълки и орехи :

Есенен сладкиш с грис, ябълки и орехи

Необходими съставки:

  • 2 яйца
  • 6 супени лъжици захар
  • 50 г масло (разтопено)
  • 100 мл прясно мляко
  • 10 супени лъжици грис
  • 1 пакетче бакпулвер (12 г)
  • 3 ябълки (настъргани)
  • 3 шепи орехи (фино смлени)
  • 200 г карамелен топинг (купен от магазина или домашно приготвен)

Приготвяне:

Разбийте яйцата с миксер и постепенно добавете захарта. Разбивайте, докато сместа се сгъсти и побелее.

яйца с грис

Снимка: YouTube

Добавете разтопеното масло, млякото, гриса и бакпулвера.

Продължете да разбивате, докато всичко се смеси. След това добавете настърганите ябълки и смлените орехи.

ябълки в тестото

Снимка: YouTube

орехи в тестото

Снимка: YouTube

Разбъркайте с лъжица.

Намажете и набрашнете малка тава за печене, като отърсите излишното брашно. Изсипете сместа в тавата и загладете повърхността.

тесто с грис

Снимка: YouTube

Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 25 минути.

изпечен гсладкиш

Снимка: YouTube

Веднага щом е готов, намажете отгоре карамеления топинг.

карамелен топинг

Снимка: YouTube

Сервирайте сладкиша топъл или студен, еднакво вкусен е.

парче грис сладкиш

Снимка: YouTube

сочен грис сладкиш

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft