Този сочен и ароматен сладкиш съчетава нежността на гриса със свежестта на настърганите ябълки и хрупкавата текстура на орехите, а топлият карамелен топинг му придава луксозен завършек.
Маслото и млякото правят сместа ефирна, докато плодовете и ядките създават перфектния баланс на вкусовете.
Лесен за приготвяне, с вид и аромат, достойни за първокласна сладкарница — десертът изчезва за миг, а вкусът остава дълго след това! Ето какво ви е необходимо за този неустоим Есенен сладкиш с грис, ябълки и орехи :
Есенен сладкиш с грис, ябълки и орехи
Необходими съставки:
- 2 яйца
- 6 супени лъжици захар
- 50 г масло (разтопено)
- 100 мл прясно мляко
- 10 супени лъжици грис
- 1 пакетче бакпулвер (12 г)
- 3 ябълки (настъргани)
- 3 шепи орехи (фино смлени)
- 200 г карамелен топинг (купен от магазина или домашно приготвен)
Приготвяне:
Разбийте яйцата с миксер и постепенно добавете захарта. Разбивайте, докато сместа се сгъсти и побелее.

Снимка: YouTube
Добавете разтопеното масло, млякото, гриса и бакпулвера.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Разбъркайте с лъжица.
Намажете и набрашнете малка тава за печене, като отърсите излишното брашно. Изсипете сместа в тавата и загладете повърхността.

Снимка: YouTube
Печете в предварително загрята фурна на 180°C за около 25 минути.

Снимка: YouTube
Веднага щом е готов, намажете отгоре карамеления топинг.

Снимка: YouTube
Сервирайте сладкиша топъл или студен, еднакво вкусен е.

Снимка: YouTube

Снимка: YouTube
Да ви е сладко!














