Рецепти за йенска тенджера

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Ябълков кръмб кейк в йенска тенджера
594239
Ябълков кръмб кейк в йенска тенджера

Ябълков кръмб кейк в йенска тенджера

4 бр. големи червени ябълки (обелени, почистени и нарязани)
125 г студено масло
200 г брашно
125 г кафява захар
1/2 ч.л. канела

В дълбока тенджера изсипете ябълките, 1/4 от маслото, 2 с.л. от захарта и една с.л. вода. Похлупете хубаво тенджерата и варете на силен огън 10 минути. През това време в голяма купа смесете маслото, брашното, канелата и захарта. Трябва да получите сладки трохи. След като сварите ябълките, изсипете ги заедно с отделения от тях сироп в йенска тенджера и отгоре изсипете трохите, като ги притискате, но не много силно към ябълките, и образувате плътен блат. Печете в предварително загрята на 180С фурна за 35 минути.

1
2 3 4 5 6 7 8 9 10
Още от "Кулинарни съвети"
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft