Ягодова Нутела от ТРИ съставки: Толкова пристрастяваща, че ще криете буркана от другите!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ягодова Нутела от ТРИ съставки: Толкова пристрастяваща, че ще криете буркана от другите!
Ягодова Нутела от ТРИ съставки: Толкова пристрастяваща, че ще криете буркана от другите!
1507
Източник: За Жената
Ягодова Нутела от ТРИ съставки: Толкова пристрастяваща, че ще криете буркана от другите!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитайте вкусен, кремообразен ягодов крем, който ще засрами дори купената от магазина Нутела (или който и да е друг вид течен шоколад).

Просто не можете да устоите на комбинацията от ягоди и лешници.

Ексклузивна рецепта за вкусен ягодов крем ще намерите по-долу - ето продуктите за Ягодова Нутела от 3 съставки :

Ягодова нутела от 3 съставки

Продукти:

  • 200 г лешници
  • 60 г ванилова захар
  • 70 г замразени ягоди
  • 1 супена лъжица лимонов сок (по избор)

Приготвяне:

Първо, изпечете лешниците във фурната.

печени лешници

Снимка: YouTube

Печете ги около 12-15 минути на 180°C.

Като алтернатива, можем да ги изпържим във фритюрник с горещ въздух за 6 минути при температура 185°C.

Смелете все още горещите ядки в блендер, докато получите гладка, мазаема консистенция.

лешници в блендер

Снимка: YouTube

Правете това на няколко пъти, като периодично избутвате сместа от стените към центъра на блендера. Накрая сместа трябва да стане кремообразна и гладка (като на снимката по-долу):

лешников крем

Снимка: YouTube

Най-важното е да не забравяте да правите почивки по време на пасиране, за да предотвратите прегряване на блендера.

След това добавете захарта към сместа.

Добавете и замразените ягоди.

ягоди и захар в блендера

Снимка: YouTube

Разбийте, докато получите гладка смес.

гладък ягодов крем

Снимка: YouTube

Когато кремът достигне желаната консистенция, добавете лимоновия сок.

Този елемент е по избор, но лимоновият сок ще извади на преден план естествения вкус на ягодите и ще предотврати покафеняването на пастата.

Разбиваме за известно време и нашият ягодов крем е готов.

ягодова нутела в буркан

Снимка: YouTube

Ягодовата паста може да се използва като пълнеж за палачинки или гофрети.

Можем да го добавим и към кисело мляко или да го използваме за приготвяне на домашен сладолед или шейкове.

ягодов шейк

Снимка: YouTube

Той е идеален за декориране на торти или пайове.

ягодов крем на филийка

Снимка: YouTube

Ягодовата Нутела може да се съхранява в хладилник в продължение на 7-10 дни.

Пожелаваме ви добър апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft