Ядат, та чак ушите им плющят! Само ако знаеха, че е от тиквички, нямаше да близнат лютеницата!
11 Октомври 2016
27589
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Хайвер от тиквички - рядко ги готвим по този начин, а е страшно вкусно и наподобява лютеница. Това е може би най-популярният и вкусен вид зеленчуков хайвер . Става бързо и лесно, а може да се затвори и за зимата.
Побързайте да опитате, докато все още на пазара има тиквички!
Продукти:
1 кг тиквички
2 моркова
1 глава лук
3 с.л. доматено пюре
1/2 ч.л. захар
4 с.л. олио
1/2 чаша вода
сол и черен пипер на вкус
Приготвяне:
- Тиквичките се измиват, обелва им се кората и се премахват семената, след което се нарязват на малки кубчета, ако е необходимо.
- Загрейте в тиган 3 супени лъжици олио и изпържете тиквичките от всички страни, като ги сложите на един слой.
- Ситно нарежете лука, морковите настържете и ги изпържете в останалото олио, след което смесете с тиквичките.
- Добавете вода и задушавайте всичко на слаб огън под капак в продължение на 10 минути. Не забравяйте да разбърквате от време на време.
- Добавете доматеното пюре, захар, сол и черен пипер, разбъркайте и оставете да къкри още 10 минути.
- Оставете сместа леко да се охлади, след което пасирайте. Лакомството е готово!
- Ако желаете да затворите лакомството в буркани, трябва първо да доведете до кипене сместа и веднага да напълните в бурканите.
За любителите на лютичкото - добавете 0,5 ч.л. горчица и няколко скилидки чесън, намачкани през пресата, по време на готвенето. Получава се пикантна комбинация.
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари