Японска баклава - рецепта за тези, които не обичат да чакат! Готова за хапване веднага, умопомрачително вкусна и сочна:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Японска баклава - рецепта за тези, които не обичат да чакат! Готова за хапване веднага, умопомрачително вкусна и сочна:
Японска баклава - рецепта за тези, които не обичат да чакат! Готова за хапване веднага,...
3275
Източник: За Жената
Японска баклава - рецепта за тези, които не обичат да чакат! Готова за хапване веднага, умопомрачително вкусна и сочна:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Японската баклава (наричана също "мързелива баклава" и още "фалшива баклава") е идеален десерт за тези, които искат да се насладят на богат вкус без сложно приготвяне.

Тази рецепта е проста, икономична и идеална за всеки повод, а резултатът е сладкиш, който има вкус досущ на любимата ни ориенталска сладост, но без цялото чакане на корите да попият сиропа.

С леснодостъпни съставки и ясни стъпки, пригответе тази вкусна баклава и впечатлете гостите си. Ето какво ви е необходимо за нашата Японска баклава :

Японска баклава

Необходими продукти:

За тестото (мярка: чаша 200 мл):

  • 4 яйца
  • 1 чаша захар
  • 1 чаша мляко
  • 1 чаша олио
  • 1,5 чаши грис
  • 1,5 чаши смлени орехи
  • 0,5 чаша едро нарязани орехи
  • 3 супени лъжици брашно 1 пакетче
  • бакпулвер

За сиропа:

  • 600 мл вода
  • 300 г захар
  • 1 лимон

Приготвяне:

1.

В купа разбийте яйцата на ръка с телена бъркалка. Добавете захарта и продължете да разбивате, докато сместа стане на пяна.

продукти баклава

Снимка: YouTube

2. Постепенно добавете млякото и разбъркайте, след което добавете олиото и разбъркайте отново, за да се смесят съставките.

3. Добавете гриса и разбъркайте, докато сместа стане хомогенна.

4. Включете фурната да се загрее на 180 градуса по Целзий.

5. Добавете брашното и бакпулвера към сместа, след което разбъркайте внимателно. Накрая добавете смлените и едро нарязани орехи и ги смесете със сместа.

орехи за баклава

Снимка: YouTube

орехи в тестото

Снимка: YouTube

6. Оставете сместа да престои 10 минути.

7. Междувременно пригответе сиропа: сложете водата, захарта и резенчетата лимон в тенджера. След като сместа заври, варете 1-2 минути, след което свалете от котлона и оставете да се охлади.

сироп баклава

Снимка: YouTube

8. Намажете средно голяма тава за печене с масло и поръсете с малко брашно. Изсипете останалата смес в тавата, заравнете я с шпатула и печете 25–30 минути или докато клечка за зъби, поставена в центъра, излезе чиста.

смес баклава

Снимка: YouTube

кекс баклава

Снимка: YouTube

9. Надупчете изпечения сладкиш с клечка за зъби и го залейте с охладения сироп.

сиропиране баклава

Снимка: YouTube

10. Поръсете "баклавата" със счукани орехи и я оставете да се охлади за 30–40 минути преди сервиране.

поръсване орехи

Снимка: YouTube

поръсване с орехи

Снимка: YouTube

Насладете се на този лесен, но невероятно вкусен десерт! 

парче японска баклава

Снимка: YouTube

сочна японска баклава

Снимка: YouTube

Да ви е сладко!

фалшива баклава

Снимка: YouTube

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft