Постни баници и питки рецепти

вход през zajenata.bg
119746

Баница с тиквички

Продукти:

1 пакет кори за баница
1 кг тиквички
120 мл. зехтин
300 мл. газирана вода
2 – 3 с.л. грис
1 – 2 с.л. ситно нарязан пресен копър
сол на вкус

Приготвяне:

Тиквичките се обелват и рендосват на едро ренде. Оставят се за около половин час в гевгир, докато си пуснат сока. След това се задушават в 50 мл. зехтин, и след като течността се изпари, се отстраняват от котлона. Прибавят се гриста, копъра и солта и хубаво се разбърква. Корите за баница, с помощта на четка, хубаво се намазват със зехтин и се прегъват на две като книга. Приготвя се подходяща, намазана със зехтин тавичка. Поставят се две, една върху друга, прегънати кори, като помежду им не се маже с нищо. Върху втората кора се разпределя част от плънката и се покрива отново с две прегънати кори. Така се редуват 2 прегънати кори – плънка – две прегънати кори, като се завършва с кори. Баницата се намазва със зехтин и се нарязва на подходящи квадрати. Залива се с 300 мл. газирана вода. Пече се в предварително загрята фурна на 180 – 200 градуса, около 30 – 35 минути. 

1 2 3 4 5
6
7 8
Вкусна кухня
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft