Лесни рецепти с тиквички

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Печени тиквички с кромид
212491

Печени тиквички с кромид

6-7 бр. (1 кг) тиквички
3-4 глави (200 г) кромид лук
1/2 ч.ч. (100 мл) растително масло
1/4 ч.ч. (50 г) ориз
1/2 връзка магданоз
2 с.л. (20 г) брашно
2-3 бр. (150 г) домати
1 ч.ч. (250 мл) доматен сок
сол
червен пипер
черен пипер

Тиквичките се измиват, обелват се и се нарязват на колелца. В мазнината се задушава до златисто оцветяване ситно нарязаният лук, а след това се прибавят обелените и ситно нарязани домати. След задушаването на доматите се прибавят оризът заедно със ситно нарязаният магданоз, червеният пипер и черният пипер. Сместа се посолява на вкус, разбърква се и се изсипва в тавичка. Отгоре се нареждат керемидообразно посолените и оваляни в брашното тиквички. Ястието се полива с доматения сок и се пече до зачервяване. Поднася се студено.

1 2 3 4 5 6 7
8
9 10
Тиквички рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft