Няколко трика за готвенето на крехко телешко

вход през zajenata.bg
35911

телешки пържоли

450 г телешки пържоли, нарязани с дебелина 2½ см
2 с. л. зехтин
1 ч. ч. нарязан на филийки лук
2 ч. ч. нарязани на пръчици моркови
1 (150 г) бркан нарязани гъби, със сока
1 ч.л. сол
¼ ч. л. чесън на прах
¼ ч. л. смлян черен пипер
1¾ ч. ч. телешки бульон
⅓ ч. ч. бургундско или друго сухо червено вино
1 с. л. сос уорчестър
2 ч. ч. нарязана на пръчици целина
2 с. л. царевично нишесте
¼ ч. ч. вода
4 ч. ч. сварен ориз
Начин на приготвяне:

1. Сотирайте пържолата в олио на висока температура в 25-сантиметрова тенджера докато покафенее.

2. Прибавете лука и гответе още 2 мин.

3. Добавете морковите, гъбите, солта, чесъна на прах, черния пипер, бульона, виното и соса уорчестър и оставете да заври. Намалете огъня, покрийте съда с капак, след което оставете да къкри 10 мин.

4. Прибавете целината и продължете да готвите още 10 мин.

5. Разтворете царевичното нишесте във вода. Разбъркайте докато месото се смеси със зеленчуковия бульон.

6. Бъркайте постоянно докато се сгъсти.

7. Сервирайте върху сварен ориз.

1
2
3 4 5 6 7
Телешко рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft