Няколко трика за готвенето на крехко телешко

вход през zajenata.bg
За Жената
Полезни съвети
Кулинарни съвети
Телешки ребърца запечени
35914

Телешки ребърца запечени

1 кг телешки ребърца, нарязани на парчета от по 5 см
сол и прясно смлян черен пипер
2 с.л. зеленчуково олио
1 средна глава лук, фино нарязан
4 скилидки чесън, фино нарязани
1 ч.ч. плодово червено вино
2 ч.ч. телешки бульон
3 стръка прясна мащерка
1 дафинов лист (по желание)

Начин на приготвяне:

1. Поръсете ребърцата със сол и пипер от двете страни.

2. Сгорещете олио на средно силен огън и запържете до кафяво ребърцата от всички страни за 5-7 мин. в тиган и ги прехвърлете в чиния, когато са готови.

3. Добавете чесъна и лука в същия тиган и запържете за около 2 мин.

4. Добавете виното, бульона, мащерката, дафиновия лист и запържените ребърца и оставете да заври (ако е необходимо, прехвърлете всичко в тенджерка).

5. След това изсипете ястието в тавичка за печене и печете на 110ºС 4 - 5 часа във фурната (или докато месото започне да се отделя от костта).

6. Извадете ребърцата и заделете.

7. Прецедете соса от тавата в тенджерка и оставете да заври. Изчакайте да намали обема си наполовина.

8. Поднесете ребърцата с така получения сос.

1 2
3
4 5 6 7
Телешко рецепти
Любовни
модни
отслабване
Съвети за кожата
Съвети за косата
Фитнес
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft