Австралийски учени с огромен пробив: Открихме лекарство, което убива COVID-19 за 48 часа!

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Здравни Новини
Австралийски учени с огромен пробив: Открихме лекарство, което убива COVID-19 за 48 часа!
1384
Източник: blitz.bg
Австралийски учени с огромен пробив: Открихме лекарство, което убива COVID-19 за 48 часа!

Лекарство срещу коронавируса - това е чудото, за които медици и обикновени хора от цял свят се молят всяка секунда. И ето, че може би отговорът вече е открит в далечна Австралия. 

Съвместно изследване, проведено от австралийски учени , е показало, че антипаразитното лекарство ивермектин, което вече се използва по целия свят, убива COVID-19 за 48 часа, съобщават световните издания.

Д-р Кайли Вагстаф от Института за биомедицински изследвания, който ръководи изследването, твърди, че препаратът ивермектин е спрял растежа на коронавируса SARS-CoV-2 в клетъчна култура за 48 часа.

"Установихме, че дори една доза може да премахне цялата вирусна РНК за 48 часа и че дори до 24 часа тя наистина намалява значително."

Ивермектинът е антипаразитно лекарство, което е доказало своята ефективност ин витро срещу широк спектър от вируси, включително ХИВ, грип и Зика.

В някои страни често се използва във ветеринарната медицина. Показал е и ефективността си при хора и животни. При хората се използва в случаи на краста, хелминтиази, миаза.

Нужни са тестове върху хора

Учените предупреждават, че проучванията са проведени ин витро, лекарството трябва да се тества при хора. „Ивермектинът се използва широко и се счита за безопасно лекарство. Трябва да разберем дали дозировката, която може да се използва за хора, е ефективна, като това е следващата стъпка." Въпреки че механизмът, с помощта на който ивермектинът въздейства върху коронавируса, е неизвестен, изхождайки от действието върху други вируси, той работи, като "отслабва" клетките-гостоприемници.

"Във времената на глобалната пандемия от коронавирус, когато няма утвърдено лечение, съединение, което вече е достъпно в света, може да помогне на пациентите по-бързо. Производството на ваксина отнема време."

Д-р Леон Кейли от Кралската болница в Мелбърн, където са проведени експерименти с жив коронавирус, казва: „Като вирусолог в екипа, който за първи път изолира SARS-COV2 коронавирус извън Китай през януари 2020 г., аз се вълнувам от перспективата да използвам ивермектин като потенциално лекарство срещу COVID-19.“

Дай твоята оценка:
5 от 1 гласа
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft